Okullara ziyaretçi olarak giren her kesin üst aramasından geçmesi lazım. Bu polis olur, Avukat olur, bakkal olur, iş adamı olur hiç fark etmez hem çocukların güvenliği hem de eğitim veren öğretmenlerin güvenliği için bunun yapılması lazım.

Üstünü aratmayan kim olursa olsun okulun kapısından içeri alınmaması gerekir.

Geçen gün Bursa'nın  Nilüfer ilçesindeki Hasanağa Şehit Piyade Er Kadir Çavuşoğlu İlkokulu'nda yaşanan olay çok şeyi anlatmaya yetiyor.

Bir polis memuru veli, çocuğunun sınıfı değiştirilmesi üzerine okul müdiresi ve yardımcısıyla tartıştıktan sonra belindeki silahla okulda çocuklara aldırış etmeden dehşet saçtı. Bu korkunç olayların önüne geçmek için her türlü önlem alınması gerekir.

 Okula giren her öğrenciden devlet sorumludur. Allah korusun o okulda daha korkunç olayda olabilirdi. Çünkü belinde silahla okula giren o veli, gözü dönmüş bir şekilde silahla hedef gözeterek ateş etti.

Bu tür olayların yaşanmaması için önlemler alınmalı Polis, Asker, Avukat, Öğretmen, Sivil ayırt etmeksizin kurum ve kuruluşlara girişlerde üst aramasından geçirilmesi gerekir. Görevliler dışında üstünü aratmayan da içeri alınmasın.

Fazla uzağa gitmeye gerek yok daha 3 yıl önce İstanbul Adalet Sarayında yaşanan olayı hatırlayalım. Adalet Sarayına Avukat kılığında oldukları için üzerleri aranmayan iki terörist Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ı odasında rehin aldıktan sonra şehit etti.

Avukattır diye üstü aranmaz, polistir diye üstü aranmaz, askerdir diye üstü anmaz, müdürdür diye üstü aranmaz diye bir şey olmaması lazım. Ülkesini, Milletini seven her kes üstünün aranmasından rahatsız olmaması lazım.  Üstünü aratmayanda ne olura olsun o binaya alınmasın.  Çünkü İstanbul Adalet Sarayında yaşanan olay her şeyi özetlemeye yeter.

Eskişehir Üniversitesinde de benzer bir olay yaşandı adam Üniversite çalışanı diye üstü aranmadan içeri girdi ve katliam yaptı. Üniversitede silahın ne işi var, o şahsın üzeri aransaydı silahla içeri giremezdi.

Saldırgan veya terörist her kılığa girer ve girdiği kılıkla kendini kamufle edip üst araması yapılmadan içeri gerer ve emeline ulaşır.

İnşallah Eskişehir Üniversitesi ve Bursa'da okulda yaşanan olaydan bir ders çıkarır ve gereken önlemler alınır.