Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Batman Pusula

PUSULA’NIN 12. YILI

19 Temmuz 2010 tarihinden itibaren yerel basının önemli bir parçası olma amacıyla hareket ederek, habercilik sorumluluğunu yürütmeye çalışan gazetemiz PUSULA GAZETESİ her zaman yaptığı gibi yön göstermeye devam ediyor.

12. yılında kuruluş yıldönümünü kutlamanın sevinç ve heyecanını duyumsayan gazetemizin, yerel basında gerçekçi bir ses olma sorumluluğunu devam ettirme hedefinde ilerleme gayreti göstermesi kendi adımıza gurur hissi doğuruyor.

Çünkü haber konusu olma adayı kişi, kurum, ortam, mekân, zaman, olay ve kitleleri doğru habercilik üzerine dayanan ilkeler ile manşete taşımak kolay değil. Yazılı ve görsel basın kadar sanal medya organlarında habercilik oyununu sergilemek zordur. Doğruluk, gerçeklik ve olanı olduğu gibi sunma çabasının bazen birilerini rahatsız eden boyutları olduğundan dolayı tehlike ve riskler yanınızdan eksik olmaz.

Yani doğru, gerçek ve tarafsız haber yapmak ile birilerini-kurumları rahatsız etme tarafları arasında ki ince çizgide yürümenin bedeli bazen maddi ve manevi ağırlıklar yaratıyor. İşin içerisine bir de Siyaset girince, ayıklayın pirincin taşını…

Zordur… Kelimelerin ve cümlelerin semantik derinliğinde bilgi ve haber verilerini harmanlamak, işleyerek hazır hale getirmek ve bunu sunacak yazılı-görsel sahneye taşımak kolay olmuyor. Bir de yazan kişinin çektiği işkence vardır. Rencide etmemek, kişi-kurumları itham etmemek, siyasi kaygılardan uzak duracak makaleler üretmek ve konu edinilen yazıyı anlaşılır ilkeler üzerine kurgulamak.

Nedeni de 2000’ li yıllar sonrası gelişen basın-medya organlarının yerine getirmek istediği iletişim kanallarının yoğun trafiğidir. Çünkü olaylar-bilgiler durağan değil, dünyanın her tarafından beynimize akan bir yığın veri var.

Haber ve gerçek bilgiler üzerine kurulu yayıncılık hedefini sürdüren somut bir boyuta sahip olan habercilik sektörünün izleyici kitlesi, takipçisi en fazla olan bir alanı önümüze koyar. Önemli olan ilke de olanı olduğu gibi algılamaya hazır toplumsal bireylere, aktarma işlevini yerine getirerek habercilik sürecini düzenlemektir. Sansasyon ve tepki yaratma adına abartılı eklemeler yapmak, olayı sulandıran magazin haberciliğine dökmek kaçınılması gereken bir durumdur.

            Medya kavramı kitle iletişim araçlarını, elemanlarını, unsurlarını ifade eden bir kavram olarak her çeşit ve türden haberi-bilgiyi insanlara, topluma yansıtan görsel, işitsel ve hem görsel hem işitsel araçları içine alan materyallerin bütünüdür. Basın ve yayın organlarının sahnesi olarak medya, günümüz teknolojik seviyenin ve bilimsel gelişmişliğin donanımsal ürünleri olan bilgisayar, internet, televizyon gibi yayınların yarattığı görsellik, etki itibariyle yazılı basın organlarına nazaran daha geniş kullanıma sahiptir.

Bu yüzden basın organları ve medyanın kitle iletişim araçları, yaşam alanlarında Bilgilendirme, Eğitme, Eğlendirme amaçlı üç önemli sorumluluk ve göreve sahiptir. Ayrıca İnsanların bilgilendirilmeleri, yönlendirilmeleri, eğlendirilmeleri, uyarılmaları, duygu-heyecanlarını dile getirmelerini kapsayan süreçlerle beraber basın ve medya unsurlarının gerekliliğini ve önemli anlamını önümüze sermektedir.

Uzun yıllar boyunca yayın politikasında halkın sesi olma sorumluluğu ve bilinci ile hareket eden gazetemizin gerçek ve doğru habercilik ilkesine dayanması, ilimiz genelinde farklı bir ses olmanın işaretleridir. Uğur Bey’ in önderliğinde tüm çalışanlarına ve işin mutfağında olan personele bu uzun yolda başarılar dilemek gerekiyor.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER