Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Batman Pusula

BELEDİYE OTOBÜSLERİ

Her ilin şehir içi trafiğini sağlama noktasında kendi konumu ve coğrafik yapısına göre belirlediği ulaşım olanakları var. Her ilin kendi büyüklüğüne ve insan sayısına göre belirlenen ulaşım ağının gereği olan araç donanımı görülüyor.

Ulaşım ağının düzenlenmesi, araç filosunun sefere konulması, sürücülerin trafik işleyişini sürdürmesi ve halkın kent yaşamına katılımını sağlayan örgütlü yapı da Belediye teşkilatı olmakta.

Yönetim işleyişinin ve halka verilen hizmet bilincinin göze çarpan en bariz noktaları şehir altyapısının sorunlarının giderilmesi ve ulaşım imkânlarının insanlara verdiği cevap kadardır. Öncelik, temel ihtiyaçların giderilmesi ve ilimizin öncelikli hizmet konuları da sağlıklı kentleşme, temizlik, yeşil alanların yanında kent elemanı bireylerin ulaşımını sağlamaktır.

Toplu taşıma olanağını halkına sunan Belediye’ nin kasasına, ulaşım gelirlerinin büyük kazançlarının girmesini sağlıyor. Bu yüzden insan sayısı ve talep oranında gerekli araç filosunun yüzlerce otobüsü ifade eden hazırlığının halka sunulması zorunlu olmakta! Hizmet sunumu ve verilen hizmetin karşılığı olan gelir oranının yüksekliğini siz düşünün.

Belediyeler gelir kalemlerinin iyi işletilmesi veya örgütlü bir yapıda düzenlenmesi sayesinde kazançlarını artırarak kendi dışabağımlılıklarını ortadan kaldırırlar.

Belediye otobüsleri bu manada değerlidir ve yerli halkın talebine karşılık sunulan hizmet kültürü ile yoğun şehir trafiğinde kolay ve rahat ulaşım olanağı sağlamakta. Yazın kavurucu sıcaklarında serin bir ortamda yapılan kısa yolculuklarla gidilecek yere varılması için önemli bir sorumluluk yüklenmekte.

Aynı şekilde soğuk günlerde sağladığı sıcak ortamla da takdir edilecek bir sunum yapmakta. İlimizin dar ulaşım ortamında ve araç sayısı ile insan sayısının her yıl artış gösterdiği şartlarda, toplu taşıma ile kısa ve kazasız bir ulaşım imkânı yaratması yönüyle de önemli bir seçenek durumunda.

Özel araçlarla trafik yoğunluğunun artış göstermesi büyük çoğunluk için Belediye Otobüsleri’ ni vaz geçilmez hale getiriyor. Taşıdıkları insan sayısının fazlalığı ve kurallara istisnasız uymaları sonucu trafiğe getirdikleri rahatlık nedeniyle kaza oranlarının aza inmesinde rol almaktalar.

Ağırlıklı rolü de sürücüler, yani otobüsleri kullanan personel edinmekte. Görüntüleri, kılık-kıyafetleri, tavır ve davranışları ile halka olan yaklaşımlarının kendi açımdan takdir edildiğini vurgulamak istiyorum.

Çünkü işleri zor ve aracı yönetmek, kurallara uymak, insanları idare ederek iniş-binişleri takip etmek ve kazalara yol açabilecek etkenleri en aza indirme çabası göstermenin üzerine yorgunlukla sıcak-soğuk havada mücadele etmek zor.

Kenar mahallelerden ve merkez mahallelerden insan yoğunluğunun en fazla yaşandığı istikametler, hastane bölgelerine olan yolculuklar. Bölge Devlet Hastanesi başta olmak üzere Kadın ve Çocuk Hastalıkları Hastanesine, Medikal Park, Yaşam, Dünya ve diğer sağlık merkezlerine yapılan zorunlu trafiğin yanı sıra alış-veriş merkezleri ile çarşı merkezlerine yapılan ziyaretlerde büyük çoğunluğun toplu taşımacılığa yöneldiği görülüyor.

Ulaşımı kolaylaştırması, rahat yolculuk yapılabilmesi, sıcak ve soğuk havalara göre konfor sunması sayesinde halkın rağbet gösterdiği şehir içi otobüs işletmeciliğinin gecenin geç saatlerine kadar hizmet vermeye devam etmesi de gerekiyor. Çünkü talepler bu yönlü ve sıcak memleketin gündüze nazaran gece hayatı daha fazla yaşanır oldu.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER