Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Batman Pusula

İLİMİZ GENÇLERİ VE SPOR

İmkân ve tesis sağlandığında başarı kendiliğinden ortaya çıkıyor. Önemli olan Altyapı çalışmaları,Emek ve Motivasyon…

Emek ve altyapının varlığı beraberinde başarıyı ve hedeflere ulaşmayı getiriyor.

Özellikle okul bünyesinde yapılan bireysel, grup ve takım müsabakalarının ortaya çıkardığı spor bilinci bir yana, faaliyetleri yürüten sporcu gençlerin kazandığı başarılar kendileri açısından ve gelecekleri konusunda önemli kazanımlar sağlıyor.

Dikkat edilirse okul bünyesi itibariyle sportif etkinliği sonucu başarılar ortaya çıkmakta! Bunun dışında ilimizde, çok az kulüp, spor salonu ve kurum takımı girişimleriyle başarı elde edilmekte.

Takım sporlarından Futbol başta olmak üzere Voleybol, Basketbol, Hentbol, Salon Sporları ile alınan neticelerin yanında bireysel branşlar olan Masa Tenisi, Badminton, Atletizm, Uzak Doğu Sporları, Güreş gibi alanlarda da ilimiz gençlerinin çok önemli ulusal başarılara imza attığı görülüyor.

Alınan başarılı sonuçlar hiçbir tesis ve maddi destek olmayan koşullarda ortaya çıkan sonuçları önümüze koyuyor. Bir de önem verilmesi ve destek sunulması, maddi olanaklar sağlanması sonucu elde edilecek başarıların hesabını siz yapın.

Bu yüzden maddi destek, tesisleşme, kulüp kurulması, turnuvalar düzenlenmesi gibi altyapı sorunlarının giderilerek çalışmalara başlanması sağlıklı olur. Turnuvalar sadece il içi etkinliklerle değil, iller arası ve Bölgesel karşılaşmalar, turnuvaların ilimizde düzenlenmesi için gerekli tedbirlerin alınması ve müracaat sürecini takip etmek şart.

Yapılacak ve sağlanacak tesisler ile birlikte düzenlenecek bireysel ve takım branşlarındaki başarılar sadece günlük sevinç nedeni olmuyor. Yüzyılımız sporcuların kendi alanlarında yetenekleri ile geldikleri seviyede müthiş bir kazanç elde ettiği branşlara şahitlik ediyor.

Dünyanın en fazla kazanan iş insanlarının yanında, kazançları ile ilk sıralara yükselen sporcuların elde ettiği gelirin hesabını unutmamak gerekiyor.

Yani spor bir noktada sağlık içerikli insan hayatını etkileme özelliğine sahip olduğu kadar, amatör ve profesyonel manada büyük kazançların sağlandığı ve insanların geçimlerini sağladığı alanları karşımıza çıkarıyor.

Altyapıdan yetişen sporcuların meslekleri haline gelen branşlarının onların geleceğini kurtarmalarında önemli bir alanı işaret ediyor.

İlimiz öğrenci ve gençlerinin mükemmel bir organizmaya sahip olduğu ve değerlendirilmesi durumunda sağlam altyapıları ile ulusal başarılara kadar imzalar atabileceğini görüyoruz.

Ama yaşanan kader ne?

Erken yaşlarda yetenek ve becerileriyle önemli başarışlar alma seviyesindeki gençlerin tesis yetersizliği, sahipsizlik, spor kulüplerinin olmaması gibi ana sebeplerden dolayı körelmesi ve karnını doyuracak iş imkânları için spordan uzaklaşması!

Futbol kadar Atletizm, uzak doğu sporları ve diğer branşlarda oluşacak tesisleşme, kulüplerin kurulması ve sağlanacak maddi desteklerle gençlere iş istihdamı da sağlanabileceği unutulmamalı.

Zeki, sportif ve yeteneklerini geliştirmeyi bekleyen ilimiz gençlerinin edinecekleri eğitim süreci ile hem öğretim alanında hem de sportif alanlarda kazanabilecekleri başarı ve gelirleri masaya yatırmak gerekiyor. Sağlıklı bireyler ve eğitimli gençlerin yetenekleri ile edinecekleri sosyal statülerin kendisine de toplumsal yapımıza da katkısı yüksek olacaktır.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER