Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Batman Pusula

SPOR BİLİNCİ VE TESİS YETERSİZLİĞİ

Şehir nüfusunun artışı ve artan sayıya bağlı olarak yaşam alanlarında ihtiyacı duyulan faaliyetler de kendini göstermeye devam ediyor. Örneğin ulaşım konusunda araç yoğunluğunun sebep olduğu yığılma, yeşil alan ve ağaç eksikliğinin sebep olduğu kirli hava sorunu, işsizlik noktasında yeterli derecede istihdam olmaması gibi etkenler insan yaşamında sorunların katlanmasına yol açmakta.

Mesleki gelişim ve sanat hayatının uğraş alanlarında olduğu gibi spor alanında da her geçen gün taleplerin arttığı bir manzara karşımızda çözülmek üzere duruyor.

Resmi rakamların 500 bine dayanan insan sayısına gayri resmi rakamlar eklendiğinde, Büyük Şehir olma yolunda ilerleme kaydeden ilimizin insanına ihtiyaç duyulan konularda yanıt verilmesi şart!

Spor bilinci ve sporun insana kattığı sağlık ve hareketliliğin önemini vurgulamak bile gereksiz bir durum iken tesis ve olanaklar dâhilinde sıkıntıların yaşanıyor olması, büyük bir problem aslında.

Sevindirici olan, son zamanlarda spor etkinlikleri sadece gençlerin veya öğrencilerin bir uğraşı olmadığı, yaşlı kadın ve erkekler başta olmak üzere çocukların da kadın-erkek herkesin hayatında yer vermeye gayret ettiği bir alan olması.

Spor salonlarının fazlalığı ve kayıtlı olarak çalışmalarını sürdüren sayılara bakılırsa talebin yüksek olduğu görülecektir.

Ama…

Sadece gençlerin değil, kadınların, ileri yaştakilerin, çocukların ve takımların da tesis konusunda arayışlarda olduğu bir gerçek. İnanırmısınız, alan ve tesis yetersizliğinden birçok kişinin spor ile uğraşamadığı, koşu yapamadığı, yürüyüş gerçekleştiremediği görülüyor.

Fazla kilo sorunu, evde geçen uzun süreler, hareketli olma isteği gibi sebeplerle kadınların; Göbek sorunu, iş yoğunluğunun sebebi stresi atma düşüncesi ile erkeklerin; Yaşlılığın verdiği ağırlığı atma, sağlık problemlerinden dolayı yaşlı kadın-erkeklerin; Takım çalışması yapan grupların; Öğrencilerin bireysel hazırlık ve takım çalışmaları;Kurs faaliyetleri yapan eğitmenlerin hem kapalı hem de açık hava koşullarında spor alanı arayışı had safhada!

Yetmiyor… Mevcut spor alanları yeterli değil ne yazık ki!

Özellikle 16 Mayıs Şehir Stadının yıkılması ile bu açlık daha fazla ihtiyaç ortaya çıkardı. Çözüm de kısıtlı sayıdaki parklarda yürüyüşe çıkmakta aranıyor. Hatta koşu yapmaya çalışanların yığılarak parklara yöneldiği görülüyor.

Yeni stat halkın ihtiyacına yanıt vermeye zaten uygun değil, bir de uzak olması ayrı bir problem. 19 Mayıs tesislerinin halka açık olmaması hem halka hem de amatör takımların hazırlık yapmasına olanak tanımıyor. Merak ettiğim nokta, Amatör Ligin başlamasına az bir süre kalmışken, idman ve hazırlık kampı çalışmaları nasıl ve nerede yapacak acaba?

Zemini tahrip olmuş ve bakımsızlıktan dökülmeye başlayan Aydın Konak semt sahasında mı? O da sıra bulabilirlerse?

Spor bilincinin yüksekliğine cevap verme adına tesis ve saha yanıtına ihtiyaç duyulmakta. Gerek yeni sahaların ve atletizm pistlerinin yapımı, gerekse mevcut tesislerin kullanımını halka açma alternatifini hayata aktarmak şart.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER