Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Batman Pusula

İŞKUR PERSONELİ VE HİZMET

Problem yaratan nokta ihtiyaç duyulan dönemlerde değil de çok sonra yapılan atamalarla İŞKUR elemanlarının göreve başlaması. Her kurum aynı değil, görev başı yaptırılan elemanlar da atandıkları kurumun merkezinden ilgili birimlere ve bölümlere gönderilerek ihtiyaç duyulan hizmetli kadrosunun gereklerini yapmaya çalışmakta.

Devlet sisteminin örgütlü yapısında ve kurumsal anlamda görev yapan personeller uzmanlık alanlarına göre vazifelerini ifa ederler. Tüm makamların ve resmi statülerin gereken personeli için yapılan görevlendirilmeler belli bir yasa ve yönetmelik çerçevesinde yürütülür.

Özellikle istihdam edilen resmi kurum kadrolarında fazla sayıda olan görevliye nazaran “Hizmetli” veya temizlik yapacak kadrolu personel konusunda yetersizlikler söz konusu. Kadro ayrılmaması veya hizmetli kadrolarına yeterli sayıda personel aktarılamaması nedeniyle, son 10 yıl itibariyle üretilen çözüm İŞKUR alternatifi oldu.

Ataması yapılan elemanların gönderildiği kurumlar da kendi teşkilatlı yapılarında ihtiyaç duyulan yerlere, belirli sayıda hizmetli görevlisini vazife yapmak üzere dağıtıma tabi tutmakta. Ama kurumdan kuruma değişiklik gösteren personel ihtiyacının ayarlanması noktasında sıkıntılar var.

Milli Eğitim Müdürlüğü her yıl hizmetli ve temizlik personeli ihtiyacının giderilmesi amacıyla kendisine verilen elemanları okullara öğrenci sayısına göre dağıtmaya çalışmakta. Yeterli derecede kadrolu hizmetli ve temizlik personelinin olmaması nedeniyle okullar bir noktada gözleri yolda atanacak görevlileri beklemekte.

Okul binalarının temizliği, bakımı, onarımı konularında aksamaların olmaması için yapılan çabaların karşılık bulması, gelecek olan İŞKURgörevlileri ile direkt alakalı.

Ama…

Eleman alımı ve göreve başlattırılmaları ile okulların açılması, eğitim-öğretime devam etmeleri için hazırlıkların, temizliklerin yapılması noktasında zaman sorunu var. Kurum tarafından başvuru yapanların resmi başvurularının alınması, alınma süresi, ilgili kurumlara gönderilmeleri, iş başı yapmaları gibi zaman dilimleri ile okullarda veya başka kurumlarda göreve başlamaları Ekim ayını buluyor.

Okulların ilk defa bu yıl itibariyle 9 Eylül’ de açılacak olması, Ağustos ayı sonuna kadar okulların tüm hazırlıklarını bitirerek en son temizliklerini tamamlamaları için ellerinde hizmetli-personele ihtiyaç var. Olmayan personel ile okulun eğitim-öğretime hazırlanması ise hizmet satın alınmasını gerektiriyor.

Yani okulların para karşılığı kendi imkânlarıyla hazırlıklarını bitirmeleri ya da okul idarecilerinin kendilerinin temizlik yapmalarını zorunlu kılıyor!

Bunun yanında okulların açılmasından sonra da dersliklerin, koridorların, lavaboların, kısımların, bahçenin temizlenmesi amacıyla iş yükü devam etme özelliğine sahip.

Hangi personel ve hizmetli ile acaba?

Elde kadrolu personelin olmaması veya 2 kişilik hizmetlinin var olması ile yükün altından kalkılamıyor.Aklımda “Veliler nerede?” sorusu hemen canlanıyor…

Kısaca hizmetli ve temizlik personeli ihtiyacı Eylül ayının ilk haftası itibariyle karşılanmalı, elemanların işbaşı yaparak eğitim ortamlarının hazır hale getirilmesi için zamanlama hesabını erkene çekmeli.

Görev verilen İŞKUR personelinin iş başı yapması ile de iş bitmiyor. Bir de iş yaptırma ve çalışmalarını sağlamak için gösterilmesi gereken yoğun bir baskı dönemi olmalı. Çünkü siyasi rahatlık ve siyasi taraftarlığın getirdiği iş yapmama düşüncesi sorunların yaşanmasına temel hazırlıyor.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER