Uz. Dr. Canpolat, MHRS’nin daha etkin ve verimli bir şekilde kullanılabilmesi için çeşitli çalışmalar yapıldığını belirtti. Sistemin kullanıcı dostu bir hale getirilmesi, randevu alma süreçlerinin hızlandırılması ve kabul edilen hasta sayısının arttırılması amacıyla iyileştirme projelerinin planlandığını ifade etti.
“Vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerinden daha kolay ve hızlı bir şekilde yararlanabilmesi için MHRS’nin işleyişini sürekli gözden geçiriyoruz. Bu doğrultuda atılacak adımlarla hem sistemin kapasitesini arttırmayı hem de kullanıcı memnuniyetini en üst düzeye çıkarmayı hedefliyoruz,” diyen Canpolat, sağlık hizmetlerinde erişim ve kaliteyi artırmak için çalışmalara devam edeceklerini vurguladı.
MHRS panelinde talep yoğun branşlar için TALEP oluşturan hastaların iletişim bilgileri yer alıyor. Bekleyen hastalara ulaşılarak randevu imkânı sağlanması. Bunun için hastane içinde Randevu Koordinasyon/Çağrı Birimi (RKÇB) açılarak hizmete başlanacak.
Vatandaşların yoğun talepte bulunduğu branşlarda (Cildiye, Göz, KBB vd.) bekleyen talepleri eritmek için; MHRS Bekleyen Randevuları Eritme Polikliniği hizmete başlayacak. Aile hekimlikleri 1 Ocak’tan itibaren hastanelere dijital entegre olacak, bazı tetkikleri isteyecek.
Sağlık Bakanlığı, birinci, ikinci ve üçüncü basamak sağlık hizmetleri arasında dijital entegrasyon çalışmasını tamamladı. Buna göre aile hekimlikleri 1 Ocak’tan itibaren hastaneler ile dijital olarak entegre olacak.
RÖNTGEN VE MAMOGRAFİ İSTENEBİLECEK
Bu sayede aile hekimleri INR, röntgen, mamografi, yenideoğan kalça ultrasonografisi gibi tetkikleri doğrudan talep edebilecek.
MHRS sistemindeki gelişmelerin, vatandaşların hastane randevularını daha hızlı ve sorunsuz bir şekilde almasına olanak sağlayacağı belirtilirken, bu konuda vatandaşlardan gelecek geri bildirimlerin de dikkate alınacağı kaydedildi. (Sağlık İl Müdürlüğü)