Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
M.Sait Temel

YÖREDE İZ BIRAKAN KADINLAR: ÜMMÜ HAKİM

Tarık Bin Zeyad adlı Önemli İslam komutanı, her ne kadar kayıtlarda Berberi olarak geçse de o aslen Hz. Ömer döneminde 639 yılında Fetih edilen İran’ın Hemedan şehrindendir, Anası ve babası Müslümanlığı kabul etmedikleri için Kuzey Afrikaya Köle olarak getirip satıldılar,  o 670 yılında Cezayir de köle olarak doğar, büyünce İslam’ı seçer ve büyük bir komutan olur.

Tarih 711 Tarık bin Zeyad 7 bin kişilik ordusu ile Cebelitarık boğazını geçip gemilerini yakınca, tarihin en büyük savaşı kazanması sırasında, unutulmasın 7 bin kişilik bir İslam ordusuna karşı Rodrigo’nun hazırladığı yüz bin kişilik bir ordu vardı, tam yedi kat. İşte o zaman Tarık bin Zeyad’ın yanında Ümmü Hakim adlı bir kadın kahraman vardı. kimdi bu Ümmü Hakim.

Bir çok tarihi kaynakta Tarık Bin Zeyad’ın tüm seferlerine katılan bir kadının olduğunu yazar, ki bu kadın Ümmü Hakim’dir. 711 yılında gemilerle Cebelitarık boğazı geçip İspanyaya fetıh ettiklerinde Tarık’ın yanında yine bu Ümmü Hakim adlı kadının olduğunu yazar tarihçiler, ancak bu kadının Tarık Bin Zeyad’la ilişkisi bilinmiyor, Ümmü Hakim adlı Kadın Tarık bin Zeyad’ın Karısı mı, kardeşi mi, veya her hangi bir yakınımı bilinmiyor.

İlk bakışta bu hatunun Tarık’ın hanımı olma düşüncesi olabilir, ama burada kafalar karışır zira o dönemde özellikle Müslüman Komutanlar böyle bir sefere giderken, ailelerini eşlerini beraber götürmezlerdi. birde böyle küçük bir ordu ile İntihar gibi bir şey 7 bin kişi ile Yüz bin kişilik bir orduya savaşmak.

Kadının adı Ümmü Hakim olduğuna göre demek ki bu kadın bir Anne, Hakim adında bir çocuğu var. bu durumda Tarık’ın Hakim adında bir çocuğu olması gerekir, orası da belli değil.

Bazı kaynaklara göre bu kadın Cezayir de bir köle imiş, Tarık bin Zeyad’de köle bir ana babadan geldiği için ilkin oda köle idi, tanışmaları oradan gelebilir. Fakat Tarık Bin Zeyad büyüyüp İslam dinine geçti, orduda yükselip önemli bir komutan oldu, bu Ümmü Hakim adlı hatunda hep onunla beraber olduğuna göre karısı olması da muhtemeldir, fakat böyle bir bilgi kaynaklardan geçmiyor, sadece bu kadının tüm seferlere katıldığı ve bir Erkek cengaver gibi savaştığıdır.

 

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER