Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İş yapınca önce engeli değil imkanı düşünmek gerekir

HAKSİAD’ın iş adamları toplantısına katılan Araştırmacı-Yazar Dr. Abdulkadir Turan, “Güçlü Müslüman İş Adamı” konulu bir konuşma yaptı.

HAKSİAD'ın iş adamları toplantısına

Hak Sanayici ve İş Adamları Derneği’nin (HAKSİAD) “5. İş Adamları Toplantısı” devam ediyor.

Programa katılan Araştırmacı-Yazar Dr. Abdulkadir Turan, iş adamları ve girişimcilere hitaben “Güçlü Müslüman İş Adamı” konulu bir konuşa yaparak, Müslüman tüccarların önemine değindi.

Peygamber Efendimizin ve sahabelerinin hayatlarından ve yaşantılarında kesitler sunduktan sonra Turan, “Biz bismillah toplumuyuz. Bismillahirrahmanirrahim nedir? Rahman olan Allah, çalışana verir. Dünyaya müspet bak. Pozitif ol. Yüzün gülsün. Müspet davranışlar çeker. Senin yüzün gülüyorsa insanlar etrafında toplanır. Rahim olan Allah, çalışana verir. Bir kat değil 5 kat veriyor, 10 kat veriyor belki 100 kat veriyor. Öyleyse iş yapınca önce engeli değil imkânı düşün. Allah Rahmandır diye başlıyorsun önce aklına gazap geliyor. Beni engelleyecekler. Rakiplerim var, beni yenecekler. Ben nasıl yapabilirim. Allah muhafaza hepimiz abdulimkan olduk. Mümin imkâna boyun eğen değil imkânı yönetendir. İmkânı üretendir.” dedi.

“Kaybedince çökme, kazanınca coşma, itidalini koru”

Hamd etmenin önemine değinen Turan, şunları aktardı: Biz hamd toplumuyuz. Elhamdülillah diye her işe başlıyoruz. ‘Bismillahirrahmanirrahim elhamdülillahi Rabbil alemin’ diyoruz. Kaybedince çökme, kazanınca coşma. İtidalini koru, uçağın havada kalır yol alır. Hamd budur. Kaybedince bittim demiyorsan çok kazanınca hep ben kazamıyorum demiyorsan, yolculuk hizasında devam ediyordur. Bu hamd toplumudur. Bunun dışarıya yansıması iki türlü; Allah’a şükür ve kula teşekkür. Allah’a şükret ve buna vesile olan kula teşekkür etmeyi unutma. Bedevi şükrü bilir, teşekkürü bilmez. ‘Allah sana verdi sen bana veriyorsun’ der. Uygar da teşekkürü bilir şükrü bilmez. Sen Allah’a şükret kula da teşekkür et.” ifadelerine yer verdi.