Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
M.Sait Temel

NAMAZ KILAN ÜÇ GENÇ

   Ankara Tapu ve Kadastro meslek lisesinde üç genç vardır, bu özel bir lisedir ancak Orta Okulu birincilikle bitirmeyi başaran bir kişi bu okula kayıt yapabilir, 1966 yılında bu lisenin birinci sınıfına kayıt yapan bir öğrenci, ilerde ne yapacağı Ülkenin gündemini nasıl alt üst edeceğini kimse bilemezdi,  o zamanlar  üçüncü sınıfı okuyan iki kişi ile arkadaşlık kurar, üçü de dindar, inançlı ve sürekli dini kitaplar okurlar,  arkadaşları ile beş vakit namaz kılan fırsat buldukça yakın bir camide  cemaatle namazları kaçırmazlardı.

   Ankara demir tepe semtinde Tapu Kadastro Meslek lisesi yurdu ve yemekhanesi aynı bina idi. bu bakımdan bütün öğrenciler bir birlerine yakın ileri derce bir dostluk, o zamanlar siyasi yönelimler henüz gelişmemişti, Ülkenin dört yanından  gelen her kesimden öğrenci vardı.

   Lisede bir mescit var ve namaz kılanların sayısı 5 / 6 kişidir ama bunlardan üçünün durumu başkadır, derslerin de çok başarılıdırlar.

     Gelin bu üç çalışkan öğrenciyi yakından tanıyalım

1             Birincisi  ; “Durmuş yılmazdır”,  Uşaklıdır, Hukuk fakültesini okudu, ekonomiyi okudu, kendini geliştirdi,  hepimizin bildiği gibi bir AKP hükümeti döneminde MB başkanlığını yaptı.

2             İkincisi ; “Yakup ince”,  o kendisi Konyalıdır, Mühendislik okudu,  yıllardır Suudi Arabistan’ın Medine şehrinde Mühendis olarak çalıştı, çalışıyor. 

3             Bunlardan en ilginci tabi iki  “Abdullah Öcalan’dır”, o bu liseden sonra Siyasal bilgilere girdi,  okula başladığı o yıllar, dindar bir kişilik ve namaz kılan, mütevazi  bir kişi olan Abdullah Öcalan,  daha sonra şartların ve girdiği çevrenin tesiri ile  Marksist ve Leninist bir ideolojiyi benimsedi, ve kurduğu örgüt ile, silahlı yönteme girdi, Türkiye’nin son Eli yılında gündem oldu, geçen bu yıllarda ne insanlar öldü ve acılar çekildi, üzücüdür Abdullah Öcalan son 26 Altı senedir Hapiste olmasına rağmen, bu kavga bu ölümler halen devam ediyor.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER