Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İHD, İNSAL’İN AKİBETİNİ SORDU

İnsan Hakları Derneği öncülüğünde

İnsan Hakları Derneği öncülüğünde her hafta yapılan kayıplar bulunsun failler yargılansın eylemlerinin 655. Haftasında 1999 yılında Kurtalan’da kayıplara karışan Şehmus İnsel’in akıbeti soruldu.

Gülistan caddesi insan hakları anıtı önünde toplanan Kayıp yakınları adına basın açıklamasını İHD Batman şube yöneticililerinden Av. Sinan İslam Gegin okudu.

Gegin açıklamasında; “ Anma etkinliğimizin bu haftasında 25.09.1999 Kurtalan’da kaçırılan ve kendisinden bir daha haber alınamayan Şehmus İnsel’in akıbetini sormak için toplandık. Şehmus İnsel’in ağabeyi Mehmet Şah İnsel; “Kardeşim Fatih lisesinde okuduğu dönem Hizbullah örgütü içinde yer almıştı. Yaklaşık 2 yıl önce örgütle bağını koparmış ve açık öğretimle ilgileniyordu. Kardeşim açık öğretim kazanmıştı. Dersleri ile ilgileniyordu. Bu arada onu evlendirdik. Evlenme işlemlerini yapmak üzere Kurtalan Nüfus Müdürlüğü’ne birlikte gittik. Nüfus müdürlüğünde kardeşimin jandarma tarafından arandığını söylediler. Jandarmaya birlikte gittik. Bize Batman Emniyet Müdürlüğü’nden faks gelene kadar bekleyin dediler. Orada uzunca bir süre bekledikten sonra faks geldi. Kardeşimi Kurtalan Cumhuriyet Savcılığı’na sevk ettiler. Savcılık kardeşimi serbest bıraktı. Bu olaydan bir hafta sonra 25.09.1999 tarihinde kimliği belirsiz iki şahıs tarafından ‘Müslüman cemaati seni çağırıyor’ denilip götürülmüş ve 25.09.1999 tarihinden beri kendisinden bir daha haber alınamamıştır. Şehmus, 1999 yılında Kurtalan’da kaybedildi.” şeklinde anlatımda bulunmuştur. ifaderlerine yer verdi.