Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Son zamanlarda dilimize çok sayıda saldırı yapılmaktadır

Batman Belediyesi, Arı Dil

Batman Belediyesi, Arı Dil ve Kültür Araştırmaları Derneği ve Eğitim Sen ortaklığıyla Batman’da ilk kez düzenlenen Kürtçe Kitap Fuarı başladı. Kürtçe yayın yapan 30 yayın evinin yer aldığı fuar, hem Kürtçe yayın yapan yayınevlerinin desteklenmesine hem de Kürt dili ve edebiyatının gelişmesine katkı sunmayı hedefliyor.

Atatürk Parkı’nda gerçekleştirilen fuarda çok sayıda yayın evi, okuyucular için stant açtı. Yurttaşların yoğun ilgi gösterdiği fuara Batman Belediye Başkanı Gülistan Sönük, Belediye Başkan Yardımcısı Çiğdem Demir Sevim, Siirt Belediyesi Eşbaşkanları Sofya Alağaç ve Mehmet Kaysi, Dem Parti İl Eşbaşkanları Songül Korkamaz ve Mustafa Tekik, Batman Baro Başkanı Abdülhamit Çakan, Arı Dil ve Kültür Araştırmaları Derneği ve Eğitim Sen yöneticileri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda yurttaş katıldı

Halkın yoğun ilgi gösterdiği açılışta bir konuşma yapan Batman Belediye Başkanı Gülistan Sönük, Kürtçenin yaşatılmasının ve geliştirilmesinin toplumsal bir sorumluluk olduğunu belirtti. Sönük, “Bugün burada açılışını gerçekleştirdiğimiz Kürtçe Kitap Fuarı, sadece bir kitap fuarı olmanın ötesinde, dilimize ve kültürümüze sahip çıkma mücadelesinin bir simgesidir. Belediyemiz olarak Kürtçenin hem yazınsal hem de kültürel alanda daha güçlü bir şekilde var olması için bu tür etkinlikleri desteklemeye devam edeceğiz,” dedi. Fuarın Kürtçe edebiyatın ve yayıncılığın gelişmesine katkıda bulunacağına olan inancını dile getiren başkan Gülistan Sönük, “Son zamanlarda dilimize, yazar, şair ve Kürtçe kitap hizmeti veren kitap evlerimize çok sayıda saldırı yapılmakta. Yüzyıllardır bu saldırılar var fakat bu son zamanlarda hedef gösterilerek yapılıyor. Bu nedenle bu fuarın hem yayınevlerine hem de Kürtçe dil çalışmaları ve hizmeti yapan dilseverlere destek olacağını umut ediyor ve bundan keyif duyuyoruz” dedi.