Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gercüş’te Festival Hazırlığı

Gercüş Belediyesi ve Kaymakamlığı bu yıl 3’ncüsü düzenlenecek ‘Bağ Bozumu ve Gastroloji Festivali’ hazırlıklarını tamamladı.

Gercüş Belediyesi ve Kaymakamlığı

Yarın başlayacak olan ‘Bağ Bozumu ve Gastroloji Festivali’ için gerek hazırlıkları yaptığını belirten Gercüş Belediye başkanı Gündüz Günaydın, Gercüşlülerin misafirperver olduğunu söyleyerek misafirlerini ağırlayacaklarını söyledi.

Gercüş merkezde start alacak olan ‘Bağ Bozumu ve Gastroloji Festivali’nde Gercüş yöresine ait ürünlerin tanıtımını yapacaklarını ifade eden Başkan Günaydın, “Bu yıl 3’ncüsünü düzenleyeceğimiz ‘Bağ Bozumu ve Gastroloji Festivali’nde bir önceki yıllara göre daha iyi hazırlandık. Batman merkez ve köylerinin ürettikleri ürünleri sergileyeceğiz. Üreticilerimize katkıda bulunmak ve ürünlerini pazarlamak için festivalin fırsat olacağını düşünüyoruz.” dedi.

“GERCÜŞ MEZRONE ÜZÜMÜ VE PEKMEZİ DÜNYA MARKASIDIR”

Gercüş’te üretimi yapılan Mezrone üzümü pekmezinin birçok hastalığa şifa olduğunu ifade eden başkan Günaydın, “Asırlardır Gercüş’te yetiştirilen mezrone üzümü çiftçilerimizin geçim kaynağı olmuştur. Önceki yıllara göre daha modern üzüm bağlarına önem vermeye başladık. Çiftçilerimizin özenle yetiştirdikleri üzümlerden elde edilen pekmezin hastalıklara şifa olduğunu biliyoruz. Bağ bozumu festivali ile bu hasadı yapılan mezrone üzümünden elde edilen pekmezimizi tanıtmaya devam edeceğiz. Üzüm üreticilerimize desteğimiz devam edecektir” dedi.

“GERCÜŞ KEKİK BALI MARKA OLMAYA HAZIR”

Gercüş’te üzüm üreticiliğinden sonra Bal üretimine de başlandığını sözlerine ekleyen Başkan Günaydın şunları söyledi; “Gercüş denilince akla gelen hep üzüm olmuştur. Son yıllarda devletimizin desteği ile bal üretimine başlanmıştır. Özellikle Tal-a ve zağore civarında balcılarımız tarafından üretilen Kekik Balı rağbet gördü. Taleplerin karşılanması belediye olarak elimizden gelen gayreti sarf ediyoruz. Festivalde Gercüş kekik balının farkını hissettireceğiz”