Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bu Dönemde Sorumluluklarımız Çok Daha Fazladır

İl Milli Eğitim Müdürü

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli bilgilendirme çalışmaları kapsamında Şehit Ömer Halisdemir Anadolu Lisesi’ni ziyaret edip öğretmen ve öğrencilerle bir araya geldi. 

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, ziyaret kapsamında okul müdürü Nurettin Şimşek’ten, okulun fiziki ve eğitimsel durumu hakkında bilgi aldı. Şimşek, okulun mevcut başarı durumu, altyapı imkânları ve eğitimdeki hedefler hakkında kapsamlı bir sunum yaptı.

Ziyaretin ardından Kurtaran, öğretmenlerle bir araya gelip öğretmenlerle sohbet etti. Öğretmenlere hitap eden Kurtaran, konuşmasında öğretmenliğin sadece bir meslek değil, geleceği inşa eden temel bir görev olduğunu vurguladı. Eğitim süreçlerinde öğretmenlerin rol model olarak öğrenciler üzerinde büyük etkisi olduğunu belirtti. “Değerli öğretmen arkadaşlarım; öğretmenlik kutsal bir meslek olmakla birlikte, içinde bulunduğumuz dönemde sorumluluklarımız çok daha fazladır. Bizim eğitmekle mükellef olduğumuz çocuklar, dijital dünya ve teknoloji ile iç içe büyümekte ve bu da maalesef onları birçok tehlikeyle yüz yüze bırakmaktadır. Eğitim süreçlerimizde, sadece bilgi vermekle yetinmek mümkün değildir; öğrencilerimize kazandırdığımız bilginin, davranışa dönüşmesi esastır. Çünkü davranışa dönüşmeyen bilgi sadece zihinsel bir yük olmaktan öteye geçemez.”

Kurtaran, teknolojinin gelişimine paralel olarak öğrencilerin karşılaştıkları tehditlerin arttığını ve öğretmenlerin bu konuda hem öğrencilere rehberlik etmek hem de onları tehlikelere karşı korumak gibi büyük bir sorumluluğu olduğunu vurguladı. Aynı zamanda, öğrencilerin okulu en güvenli yer olarak görmeleri gerektiğini belirtti ve şunları ekledi: “Okullarımız, çocuklarımız için güvenli bir sığınak olmalı. Eğitimde hedefimiz sadece bilgi vermek değil, çocukları hayata hazırlarken onları ahlaki ve sosyal açıdan da donanımlı bireyler olarak yetiştirmektir.”

Nametullah Binay