Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Engelli Bireylere Karşı Sorumluluk Bilinciyle Hareket Ediyoruz

Özel Eğitim Rehabilitasyon Merkezleri

Özel Eğitim Rehabilitasyon Merkezleri Yöneticileri Bilgilendirme ve Değerlendirme Toplantısı, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran başkanlığında yapıldı.

Milli Eğitim Müdürlüğü binasında bulunan toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Şube Müdürleri Abdurrahim Kusen, Bilgiye Pala, Batman Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü ve ilimizde hizmet veren özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinin yöneticileri katıldı.

Özel Eğitim Rehabilitasyon Merkezleri Yöneticileri Bilgilendirme ve Değerlendirme Toplantısı’nda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Kurtaran; engelli bireylerin eğitimi konusunda Türkiye’de önemli mesafeler kat edildiğini belirterek Türkiye’nin birçok Avrupa ülkesine kıyasla daha ileri düzeyde hizmet sunduğunu vurguladı. Konuşmasında, “Türkiye’de engelli vatandaşlarımıza yönelik hem mevzuatta yapılan değişiklikler hem de sunulan hizmetler, birçok Avrupa ülkesinden çok daha ileri seviyededir.” diyen Kurtaran, bu başarının ardında toplumsal duyarlılığın büyük bir rol oynadığını ifade etti.

Kurtaran, “Toplumumuzun merhamet ve şefkat anlayışı, engelli bireylerimize sunulan hizmetlerin kalitesini yükseltiyor. Batman’da bulunan 50 rehabilitasyon merkezimizde engelli öğrencilerimize sadece eğitim değil aynı zamanda psikolojik, sosyal ve fizyoterapik destekler de sağlanıyor. Bu alanda önemli adımlar atılıyor ve toplum olarak engelli bireylerimize karşı büyük bir sorumluluk bilinciyle hareket ediyoruz.” dedi.

Yüksel Kapuci