Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kitap Okuma Programı Yeni Döneme Başladı

İl Milli Eğitim Müdürlüğü

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen Anadolu Mektebi Kitap Okuma Programı, yeni eğitim-öğretim yılında ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Toplantı, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran başkanlığında, Batman’da faaliyet gösteren ortaokul ve liselerden gönüllü öğretmenlerin katılımıyla, “Kitap Okuma Noktası”nda gerçekleşti.

Toplantıda, Anadolu Mektebi’nin kuruluş amacı ve bugüne kadar gerçekleştirdiği faaliyetler hakkında detaylı bilgiler verildi. İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Anadolu Mektebi’nin eski Tarım Bakanı Prof. Dr. Sami Güçlü tarafından 2012 yılında Sakarya’da başlatıldığını, 2016 yılından itibaren ise Milli Eğitim Bakanlığı ile yapılan iş birliği protokolü kapsamında resmiyet kazandığını belirtti. Anadolu Mektebi; devlet okulları ve üniversitelerde, kitap okuma aktiviteleri başta olmak üzere çeşitli kültürel faaliyetlerle öğrencilere geniş bir perspektif kazandırmayı amaçlıyor.

Kurtaran, “Anadolu Mektebi, öğrencilerimizin edebiyat, kültür ve sanatla iç içe olmalarını teşvik eden bir oluşum. Kitap okuma alışkanlığını kazandırırken, seminerler, paneller, film ve belgesel gösterimleri gibi zengin etkinliklerle öğrencilerimizin kültürel birikimlerini artırıyoruz. Bu çalışmanın yaygınlaşmasını sağlayan Anadolu Mektebi kurucusu Prof. Dr. Sami Güçlü’ye öğrencilerimiz adına teşekkür ediyorum.” dedi. Ayrıca, bu faaliyetlerin tamamının gönüllülük esasına dayalı olarak sürdürüldüğünü vurguladı.

Toplantıların düzenlendiği “Kitap Okuma Noktası”, 2021 yılında hizmete açılarak öğrencilere, öğretmenlere ve velilere ev sahipliği yapmaya başladı. Bu alan, Anadolu Mektebi kapsamında gerçekleştirilen okuma, seminer ve film gösterimlerine ev sahipliği yapıyor. Kurtaran, bugüne kadar bu faaliyetlerde 218 öğrencinin aktif rol aldığını ve bu öğrencilerin 2.975 kitap okuduğunu belirtti. En çok okunan yazarlar arasında Mustafa Kutlu, Cengiz Aytmatov ve Tarık Buğra gibi önemli isimler yer aldığını söyledi. (MEM Basın)