Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gazze’ye yardım ulaştırılması konusunda asla gevşeklik gösterilmemeli

Mardin’de basınla bir araya

Mardin’de basınla bir araya gelen Umut Kervanı Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Erdal Elibüyük, Gazze’ye yönelik yardımların aksatılmaması gerektiğini belirterek, her gün partner kuruluşlar aracılığıyla az da olsa yardımların girdiğini kaydetti.

Merkez Artuklu ilçesi Mardin Öğretmenevi’nde gazetecilerle bir araya gelen Elibüyük, Umut Kervanı’nın çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Umut Kervanı Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Erdal Elibüyük, maddi imkânsızlıklar nedeni ile evlenemeyen gençlerin evlenmelerine katkıda bulunabilmek amacıyla “Huzura Adım Projesi” kampanyasının devam ettiğini belirtti.

Ayrıca Filistin’e ve Gazze’ye yardımların ulaşmadığı konusunda yapılan propagandalara aldırış edilmemesi gerektiğini belirten Elibüyük, Vakıf olarak hem kendilerinin hem de dünyada bulunan bütün insani yardım kuruluşlarının Gazze için topladıkları yardımların partner kuruluşlar aracılığıyla Gazze’ye ulaştırıldığını, dolayısıyla bağışların yapılması noktasında gevşekliğe mahal verilmemesi gerektiğine vurgu yaptı.

Yaklaşık 30 ülkede yardım çalışmalarını sürdürdüklerine dikkat çeken Elibüyük, “Biz, ‘Kendisi tok yatan komşusu aç olan bizden değildir’ anlayışını kendisine düstur edinmiş, bu minvalde hem yurt içinde hem de yurt dışında çalışmalarını yürüten bir insani yardım vakfıyız. Yürüttüğümüz birçok proje arasında Afrika ülkesinde gerçekleştirdiğimiz keçi ve keçi sütü dağıtımı, kurban eti dağıtımı, katarakt ameliyatı, Kur’an-ı Kerim dağıtımından cami inşasına kadarki çalışmalarımıza ağırlık vermiş durumdayız. Afrika’yla beraber Asya’nın yaklaşık 30 ülkesinde çalışmalarımız çok şükür yürütüyoruz.” dedi.

Ülkemizin dört bir yanında 7 bölgede yürüttüğümüz projemizi hayata geçireceğiz inşallah”

Yeni evlenen çiftlere yönelik sürdürdükleri “Huzura Adım Projesi” hakkında konuşan Elibüyük, “2024’ün başında başlatmış olduğumuz ancak Gazze katliamından dolayı şimdiye kadar rafa kaldırdığımız ‘Huzura Adım Proje’mizi Mardin’de de gerçekleştirmek için buradayız. Ülkemizin dört bir yanında 7 bölgede yürüttüğümüz projemizi hayata geçireceğiz inşallah. İhtiyaç sahibi gençlerimizin gerek sosyal ve ekonomik kaygılarından dolayı evlenemeyen genç kardeşlerimize destek olmak suretiyle evliliklerini kolaylaştıracak paketlerimiz var.” ifadelerine yer verdi.

Projenin içerisinde bulunan paketler hakkında bilgi veren Elibüyük, “Temel ihtiyaç madde olarak belirlediğimiz 5 tane ihtiyaç maddesi var. Bunlardan bir tanesi yatak odası, oturma grubu, buzdolabı, çamaşır makinesi ve fırın vermek suretiyle en temel ihtiyaçlarında hayırseverlerimizin bize bağışlamış olduğu bu hediyeler kendilerine takdim etmek üzere evliliklerinde attıkları bu ilk adımda önemli oranda yüklerini omuzlarından almış olacağız. Kardeşlerimizin evliliklerini kolaylaştırmak için bu projeyi başlattık. 2024’ün sonuna geldiğimizde Türkiye genelinde 100 tane gencimizi evlendirmek suretiyle projemizin ilk aşamasını gerçekleştirmiş olacağız. Bu projeyi gerçekleştirmemizin en büyük nedenleri arasında, ekonomik kriz ve evliliğin günümüzde maddi açıdan çok büyük bir külfet olması yer almaktadır. Ailenin bir toplumun en küçük yapı taşı, en temel taşı olduğunu, bir toplumun bozulmasının aile ile başladığını görebilmekteyiz. Aileye yönelik yapılan operasyonlara karşı Vakıf olarak evlendirmeyi özendirmek, sorumluluklarımızı yerine getirmek ve genç kardeşlerimizi ekonomik anlamda bir nebze de olsa rahatlatmak için sahadayız.” ifadelerini aktardı.

“Gazze’ye yardım ulaştırılma noktasında asla bir gevşeklik gösterilmemesi lazım”  

Vakıf aracılığıyla Gazze için toplanan yardımların Gazze’nin içinde bulunan partner kuruluşlar aracılığıyla yardımlarını ulaştırdıklarını belirten Elibüyük, “Malum olduğu üzere işgal rejimi israil Gazze’ye yönelik saldırılarıyla beraber Refah Sınır Kapısını kontrol altına almış durumda. Dolayısıyla yardımlar az girmektedir. Ancak yardımlar sadece Refah Sınır Kapısı’ndan girmiyor. Daha çok Ürdün kapısından, Batı Şeria’dan ve farklı yollardan giriyor. Umut Kervanı Vakfı olarak, bu denli çalışmaları Mısır’a giderek yerinde inceleme fırsatı bulduk. Aksa Tufanı tarihinden itibaren içerden sıcak yemek, su, temel ihtiyaç, gıda malzeme dağıtımlarımız aralıksız devam ediyor. Yardımlarımız, içerdeki partner kuruluşlar aracılığıyla adımıza dağıtılıyor. Sadece biz değil, dünyadaki birçok yardım kuruluşları yardımlarını şu an Gazze’ye ulaştırmaya devam ediyorlar. Yardım sayısı yeterli derecede olmasa bile tamamen dışarıdan gelecek yardımlara muhtaçlar. Haliyle Gazze’ye günde yaklaşık 800 TIR’ın girmesi gerekirken şu an günlük 100’e yakın tır giriyor. Her ne kadar bunun propagandası yapılıyor olsa da yardımlar her gün az da olsa içeri girerek dağıtım gerçekleşiyor. Katliamların süresi uzadığı süre zarfında yardımların ulaştırılma noktasında asla bir gevşeklik gösterilmemesi lazım. Bağışçıların herhangi bir yardım kuruluşuna yaptıkları bağışlar, kuruşuna kadar gidiyor, akıllarda herhangi bir soru işareti bırakmadan. Oradaki katliamları durduracak bize 3 tane sorumluluk düşüyor. Bu sorumluluklar arasında; bağış yapmak, sahada eylem yapmak ve boykot yapmaktır.” şeklinde konuştu. (İLKHA)