Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Namaz Eğitim Programına Davet

“Hayat Namazla Güzeldir” sloganıyla

“Hayat Namazla Güzeldir” sloganıyla 15 günlük namaz eğitim programına start veren Kur’an Nesli Platformu, anne ve babaları çocuklarının bu programlara katılımını sağlamaları hususunda duyarlı olmaya davet etti.

Her yıl ağustos ayında startı verilen programlarda 15 günlük namaz eğitimiyle on binlerce 7-10 yaş arasındaki kız ve erkek çocuğu namazla tanıştıran Kur’an Nesli Platformu, tüm çocukları düzenlenecek namaz eğitim programlarına katılım göstermeye davet etti.

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Kur’an Nesli Platformu, “Şüphesiz o huzurunda toplanacağımız Allah, ta’zim edilmeye, tesbih edilmeye ve şükredilmeye en layık olandır. Yine O’nun emri gereği kılınan namaz, O’nu ta’zim etmenin, tesbih etmenin ve O’na şükretmenin en güzel yoludur. Namazda sık sık tekrar edilen Allah-u Ekber, Sübhanallah ve Elhamdülillah lafızları, namazdaki bu mananın en somut işaretidir. Nitekim namazdaki hareketlerde de bu manalar kendini açık şekilde göstermektedir.” dedi.

“HER YIL AĞUSTOS VE EYLÜL AYLARINDA NAMAZ EĞİTİM PROGRAMLARI DÜZENLEMEKTEYİZ”

Her yıl namaz eğitim programlarını düzenlediklerini belirten Platform, “Yine yüce kitabında mümin kullarının vasıflarını bildiren Rabbimiz, imandan sonra namazı ilk vasıf olarak zikrederek namazın hayatımızdaki yerini belirlemiş ve Kur’an’da çok sayıdaki tekrar ile bu manayı te’kit etmiştir. Bu ilahi buyruklar çerçevesinde hayatımızın merkezinde olması gereken namaz ibadetinin hem kendi hayatımızda hem de yeni yetişen neslimizin hayatında hak ettiği yeri bulması adına Kur’an Nesli Platformu olarak her yıl ağustos ve eylül aylarında namaz eğitim programları düzenlemekteyiz.” ifadelerine yer verdi.

Bülten