Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Polis Akademisi İç Güvenlik Fakültesi İlk Öğrencilerini Bekliyor

Polis Akademisi bünyesinde kurulan
Polis Akademisi bünyesinde kurulan İç Güvenlik Fakültesi, ilk öğrencilerini 2024-2025 eğitim-öğretim yılında kabul edecek.
Polis Akademisi Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Ufuk Ayhan yaptığı açıklamada, fakültenin yeni kurulduğunu ve bu eğitim-öğretim döneminde lise mezunu gençlerden öğrenci kabul etmeye başlanacağını bildirdi.

Mezunlar Amirlik Sertifikası ve Lisans Diploması Sahibi olacak

Ayhan, önceki yılların aksine İç Güvenlik Fakültesi ile birlikte artık üç kaynaktan teşkilata komiser yardımcısı yetiştirileceğini vurguladı.

Halihazırda Polis Amirleri Eğitimi Merkezinde sivil fakülte mezunları ile lisans mezunu polis memurlarına 2 yıllık eğitim verilerek komiser yardımcısı yetiştirildiğini anlatan Ayhan, İç Güvenlik Fakültesi ile birlikte lise mezunlarından da komiser yardımcısı yetiştirilmeye başlandığını belirtti.
İç Güvenlik Fakültesinde yeni bir yaklaşımla komiser yardımcıları yetiştirileceğini belirten Ayhan, fakültenin mezunlarına ilk kademe amirlik sertifikasının yanı sıra bir akademik disiplinde lisans diploması da verileceğini bildirdi.
Ayhan, fakülte bünyesinde siyaset bilimi ve kamu yönetimi, uluslararası ilişkiler, adli bilimler, psikoloji, sosyoloji, hukuk bilimleri, güvenlik yönetimi ve uygulamalı dersler olmak üzere 8 bölüm başkanlığı kurulduğunu ifade etti.
Fakültede birçok uzman emniyet hizmetleri sınıfı öğretim elemanı bulunduğunu vurgulayan Ayhan, “Akademimizde sivil kadroda da 130 öğretim elemanı bulunuyor. Bu 130 öğretim elemanının 15’i profesör, 13’ü doçent, 25’i doktor öğretim üyesi, 41 öğretim görevlisi ve 36 araştırma görevlisi bulunuyor.” ifadelerini kullandı.
Hazırlık eğitimini başarıyla tamamlayan öğrencilerin fakültenin ilk 2 yılında ortak dersler alacaklarını kaydeden Ayhan, ikinci yıldan itibaren ise bir akademik disiplinde eğitimlerine devam edeceklerini aktardı.
Bülten