Yaz tatili her ne kadar öğrenciler için eğlenme ve dinlenme süreci olsa da kitap ve kurslara katılım sağlaması gerektiğini belirten Psikolojik Danışma Rehberi Muhammed Temur, ebeveynlere tavsiyelerde bulundu.
Tatil sürecinin başlamasıyla birlikte birçok öğrenci için aktif eğitim öğretim süreci sona erdi.
Yaz tatili her ne kadar öğrenciler için eğlenme ve dinlenme süreci olsa da okuma ve kurs gibi başka aktivitelere de katılım sağlanması gerektiğini belirten Psikolojik Danışma Rehberi Muhammed Temur açıklamada bulundu.
Temur, öğrencilerin yaz tatilini nasıl geçirmesi ve ebeveynlerin bu süreçte neler yapması gerektiğini anlattı.
“ÇOCUKLARINI YAZ AYINDA KEYİF ALABİLECEKLERİ AKTİVİTELERE YÖNLENDİRMESİ GEREKİYOR”
Temur, “Çocuklarımız bir eğitim- öğretim yılının daha sonuna geldi. Ailelerin bu süreçte en çok kararsız kaldığı konuların başında çocukların yaz ayını nasıl geçirmesi gerektiğidir. Çocukların ara vermeden bir sonraki yıla hazırlık mı yapması gerekir, yoksa tamamen dersleri bir kenara atıp oyun eğlence ile stres atması mı sağlanmalı? Çocuklar uzun bir eğitim-öğretim sürecinden geçtiği için psikolojik olarak yaz ayında eğleneceği ve keyif alacağı aktiviteler yapmak istiyor. Velilerin bu durumu dikkate alıp çocuklarını yaz ayında keyif alabilecekleri aktivitelere yönlendirmesi gerekiyor. Bu, çocuğun bir sonraki eğitim-öğretim yılına olumlu bir psikolojiyle başlamasını sağlayacaktır. Ancak bu durum yaz ayının tamamen oyun ve eğlence geçirilmesi gerektiğini anlamına tabi ki gelmez.” dedi.
“BU SÜREÇTE MUTLAKA ÇOCUĞA KİTAP SEVGİSİ AŞILANMALI”
Çocuklara bu dönemde temel dini bilgilerin, camii sevgisinin kazandırılması gerektiğini söyleyen Temur, “Çocuklarımızı bu süreçte mutlaka Camiye gönderip Kur’an-ı Kerim öğrenmesi, biliyorsa tecvid dersi alması sağlanmalı, temel dini bilgilerin, camii sevgisinin kazandırılması sağlanmalıdır. Yine bu süreçte mutlaka çocuğa kitap sevgisi aşılanmalı ve haftada 1 kitap okuması sağlanmalıdır. Bunun en kısa ve etkili yolu ailece kitap okuma saati belirlenip, bu saatte tüm aile bireylerinin kitap okumasıdır. Bu şekilde geçirilen yaz tatili keyifli aktivitelerden dolayı çocuğumuzun yeni yıla keyifle başlamasını, gidilen Kur’an kursu sonunda çocuğumuzun Kur’an-ı Kerim okumayı öğrenmesi ve dini değerlerini öğrenmesini sağlayacak ve kitap okuma saatleriyle de okuma alışkanlığı kazanılmış, anlama kapasite artmış ve kelime hazinesi gelişmiş olacaktır. Bu da yaz tatilinin hem keyifli hem de verimli geçmesini sağlayacaktır.” diye konuştu. (İLKHA)