Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

KUR’AN’I VE CAMİYİ ÇOCUKLARA SEVDİRMEK ZORUNDAYIZ

Diyanet-Sen Batman Şube Başkanı

Diyanet-Sen Batman Şube Başkanı Ahmet Cihan, yaz Kur’an kurslarının büyük bir fırsat olduğunu söyledi.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her yıl okulların tatil olduğu yaz aylarında 90 bini aşkın cami, Kur’an kursu ile uygun görülen mekânlarda yaz Kur’an kurslarının düzenlendiğini belirten Cihan, 2024 yılı yaz Kur’an kurslarının ise 1 Temmuz-16 Ağustos tarihleri arasında devam edeceğini aktardı.

Dinimizde öğrenme yaşının olmadığını ifade eden Cihan, “İslami ilimleri öğrenmek her Müslüman’ın üzerine farzdır. Sağlığımız, sıhhatimiz yerindeyken, vakit ve imkânlar varken manevi değerlerimize sahip çıkalım. Kur’an’ı öğrenelim. Allah’ın dinine sahip çıkalım. İslam’ı yaşayalım ve yaşatalım.” dedi.

“ÇOCUKLARIMIZI MANEVİ DEĞERLERİMİZLE TANIŞTIRMAK ZORUNDAYIZ”

Yaz Kur’an kurslarının kıymetinin bilinmesi gerektiğini vurgulayan Cihan, “Peygamberimiz bir hadisi şeriflerinde ‘Sizin en hayırlınız Kur’an’ı Kerimi öğrenen ve öğretendir’ buyuruyor. Allah’ın kitabını öğrenmek, İslam’ın esas inançlarını bilmek, her Müslüman’ın temel görevidir. Günümüzde, ahlaksızlık ve her türlü gayrı meşru kötülüklerin yaygınlaştığı bir dönemde anne ve babalar olarak çocuklarımıza sahip çıkmak, onları en güzel bir şekilde yetiştirmek, Peygamberimizin hayatını öğretmek, manevi değerlerimizle tanıştırmak, İslam’ı, Kur’an’ı ve camiyi çocuklarımıza sevdirmek zorundayız. Bunun için yaz Kur’an kurslarını fırsat bilelim.” diye konuştu.

Nametullah Binay