Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Batman Pusula

PUSULA VE GAZETE

Haber ve haberciliğin örgütlü yapısı olan Basın organlarının günümüz dünyasında insana kattığı anlam ve değer tartışılamaz. Çünkü insan doğası gereği sadece kendisinden ve çevresindeki görünür dünyadan değil; Tüm insanlardan, dünyanın her yerindeki durumlardan ve olaylardan, evrenin varlığı ve yaşam alanları ile ilgili tüm bilgilerden haberdar olmak ister.

Doğal ortamında hayat koşullarının kendisine sağladığı imkânlarla beraber diğer canlı varlıklar ve kullandığı nesnelerle yaratılan dünyasını tanımak, anlamak, kendisine uygun hale getirmek ve varlığına değer katarak açıklayabilmek için insan, haber almanın ihtiyacını hisseder.

Nedeni de öncelikle ne olduğunu bilmek ve varlığını algılamasını sağlayacak alt yapıyı edinmektir. Kendini tanıyan, bilgi edinmesini sağlayan yayıncılık dünyasının olanaklarını kullanarak akıl ve iradesini yönlendirme kabiliyeti gösterme çabası gösterir.

Bilgi ve haber alma yanında iletişim olgusunun canlılık kazandırdığı Habercilik alanının sağladığı bir diğer fayda da dünyada olup-bitenleri anında öğrenmektir. Dünyadaki olayları anlama-algılama ve konu hakkında diğer insanlarla iletişimde bulunmanın faydası da koruma ve bilinç sağlayan donanımları önümüze sermesidir.

Sağladığı teknolojik yapılanmanın faydalarını değişim ve gelişim modellerine oturtarak zihinsel gelişimi insana katan yönüyle haber olgusunun, bilgi yanında modernizm açısından ve toplumsal-kültürel yayılma açısından da katkıları vardır.

Ortak hayatın önemli parametresi olan birlikte yaşama bilincinin getirdiği ruhu canlandıran sosyal dayanışmayı ve kaynaşmayı ileten kanalları özünde barındıran organlar olarak basın ve habercilik alanı, önemli bir dinamik sosyal olmanın özelliğini de edinmektedir.

Ülke geneli edinilen bilgilerin ve haberlerin yanında özellikle yerel manada yaşanan ortamların daha iyi olana yönelik yansımalarını yerel basının temel organları sayesinde edinmekteyiz. İl bazında habercilik sorumluluğunu yüklenen organların yerine getirmesi gereken doğru ve güvenilir habercilik, bağımsız ve tarafsız kalma gibi özelliklerin taşıdığı olaylar örgüsünü halka aktarmanın yükü de ağır olmakta.

Zamanımızın dinamik ve bir o kadar hareketli mesleklerinden olan gazetecilik, insanlara haber ve bilgi sağlamak için çok yönlü bir işlevi yerine getirir. Toplumu bilinçlendiren basın kurumları da ülkenin medenileşme sürecinde büyük rol üstlenen kurumlardır.

Pusula Gazetesi’ nin de bu görüş, bilinç ve anlayış içinde 9 yıldan bu yana yapmakta olduğu faydalı ve başarılı hizmetlerini artarak devam ettireceğine inanıyoruz. İlimiz basın camiası içerisinde sergilediği tarafsız ve birleştirici haberlerle önemli bir sorumluluğu yerine getiren Pusula gazetesinin kuruluş yıldönümünde, yeni açılımlar ve değişimi özünde barındıran doğru haberciliğin değerini katlayacak basın organı pozisyonunu devam ettirmesi tek dileğimiz.

Pusula, kentin sorun ve sıkıntılarını gündeme getirerek kamuoyuna aktarmada önemli bir görev üstlenmenin yanında, kurucusu Uğur Bey’ in hassas ve ilkeli olma duyarlılığı ile daha fazla değer yaratmakta.

Batmanda ortaya çıkan değişim ve gelişmelere karşı gösterdiği duyarlılık ile gazetecilik mesleğine yakışan habercilik anlayışını başarı ile temsil eden gazetemiz, iletişimin ve toplumsal ilişkilerin önemsendiği bir dönemin hassasiyetlerini de göz ardı etmemekte.

Aralıksız olarak okuyucularıyla buluşan gazetemizin mutfağında yer alan ve arka planda kahramanlıklarından söz edilmesi gereken çalışan personelin katkılarını takdir etmeyi unutmamak gerekiyor.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER