Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sönük, Batman Belediyesi’ni Sayıştay Denetleyecek

Halkların Demokrasi ve Eşitlik

Halkların Demokrasi ve Eşitlik Partisi (Dem) Batman Belediye Başkan Adayı Gülistan Sönük, DBP Eş Genel Başkan Yardımcısı Faruk Tatlı, DEM Parti İl Eş Başkanı Songül Korkmaz ve parti yöneticileri, gazetemizi ziyaret ederek seçim çalışmaları hakkında bilgi verdi.

HAKSIZLIKLARA SON VERECEĞİZ

Belediye başkanlığını rekor oyla kazandıktan sonra göreve başlamadan önce Sayıştay müfettişleri tarafından belediyenin denetlenmesini isteyeceklerini belirten başkan adayı Sönük, “Kayyum dönemlerinden milletimiz memnun kalmadığı her yerde duyuyoruz. Seçimi kazandıktan sonra belediyede ilk yapacağımız icraat haksızlıklara son vermektir. Gelir gider konusunda da belediyenin borcunun ne kadar olduğunu, ihalelerin ve ödemelerin usulüne uygun yapılıp yapılmadığını tespit etmek için Sayıştay’dan müfettiş talep edeceğiz. Belediye başkanlığı dönemimizde projelerimize hemen başlayacağız” dedi.

YETKİ KADINDA OLACAK

Aday belirleme süreci ile ilgili değerlendirmede bulunan Dem Parti Belediye başkan adayı Gülistan Sönük, sürecin demokratik bir şekilde işlediği söyledi. Parti yönetimi tarafından Batman’da yetkinin kadın adayda olacağı belirten Sönük, “Geçmişte yapılan hata ve eksiklikleri geride bıraktık. Seçim çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz. Gezdiğimiz her yerde vatandaşlarımızın Güleryüzleri ile karşılanmak bizleri gelecek için umutlandırıyor.” Dedi.

ADAYLARIMIZI PARTİMİZ BELİRLİYOR

31 Mart’ta yapılacak Belediye başkan adaylığı için Batman’da ön seçim yapan tek parti olduklarını ifade eden Sönük, “Partimiz demokratik bir şekilde il, ilçe ve beldelerin adaylarını belirlemek için halktan yetki istedi. Ön seçimle adaylarımız belirlendi. Başka kişiler ya da şahıslarının partimize aday belirlenmesine genel merkezimiz engel oldu. Seçim sürecinin son haftasına girdik. Bu sorunların bir daha gündeme gelmemesi için çalışmalarımıza odakladık” dedi.