Petrol İş Sendikası öncülüğünde TPAO’nun ana giriş kapısında eylem yapıldı. Eylemde TPAO işçilerinin hakları savunuldu.
Petrol iş Sendikası önünde bir araya gelen TPAO işçileri ana giriş kapısına kadar yürüdü. Burada basın açıklaması yapan işçiler, emeklerinin karşılığını alamadıklarını iddia etti.
TP İŞÇİLERİ HAKLARINI ALMAK İÇİN YÜRÜDÜ
Aldıkları ücretin diğer kamu kuruluşlarındaki işçilerin maaşlarının altında kaldığı belirtilen açıklamada şöyle denildi. “Ekonomik sıkıntıların faturası, enerjide bağımsızlık ateşini yakan Türkiye Petrolleri işçisine çıkarılmaktadır. Bu yetmezmiş gibi, kamuda uygulamaya konulan tasarruf tedbirleri bahanesiyle (fazla) mesai ücretlerimiz ödenmiyor. Düşürüldüğü belirtilen mesai kotaları gerekçesiyle, yaptığımız mesainin, döktüğümüz alın terinin karşılığı verilmiyor. Soruyoruz; Ülkeyi yasa boğan depremden en fazla etkilenen, büyük travmalarla baş başa kalan, buna rağmen bölgedeki deprem sonrası çalışmalarda en ön safta olan Türkiye Petrolleri işçisine neyin cezası kesiliyor?
Sendikamız, bu sorunların giderilmesi ve işçinin hakkını alması için kurum yönetimiyle defalarca görüşmeler yapmıştır. Bu doğrultuda, 2023 Aralık ayında yapılacağı belirtilen ancak 1 Ocak itibariyle hayata geçirilen intibak çalışması ücretlerde beklentileri karşılamamıştır. Bu düzeltme, geçmişten bu yana entegre faaliyet yürütülen kurumların ve sektörün oldukça gerisinde kalmıştır.
Ekonomik sıkıntıların ve kamuda tasarruf tedbirlerinin bedeli Türkiye Petrolleri işçisine ödetilemez. Bıçak kemiğe dayanmıştır. Asıl işlerimiz başta olmak üzere, tüm işlerin taşeron ve servis şirketler aracılığıyla yürütülmeye çalışılmasına son verilmelidir. tüm taşeron emekçilerine ayrımsız kadro verilmesi gerekliliğini bir kez daha dile getiriyoruz.
Servis şirketleri üzerinden yürütülen işlerde yaşanan ölümlü iş kazaları ortadadır. TPAO Kurum kültürüne sahip çıkılması, güçlendirilmesi için gereken yapılmalıdır.
Gerekli çalışmaların gündeme alınarak ücret düzeylerinde düzeltme gerçekleştirilmesini talep ediyoruz. Emeğimizin karşılığının verilmesini ve mesai ödemelerinin bir an önce yapılmasını istiyoruz.
Taleplerimiz karşılanmaz, işçinin sesi duyulmaz ise hakkımızı almak için, yasal ve demokratik süreçleri işletmekten vazgeçmeyerek, sürdüreceğiz. “