Bitkilerin lisanı: Tabiat her alanda insana dair gereken şifayı vermektedir. Ama insan bu konuda tabiata ilişkin ne denli koruma ve de saygılıdır? Tarih boyunca insanoğlu tabiata yönelik gereken hassasiyeti göstermemiştir. Özellikle sanayi ve teknoloji gelişimiyle tabiat daha da nefes almama durumuna gelmiştir.
Tabiatı korumak için neler yapılmalıdır?
- Çevre kirlilikleriyle mücadele etmeliyiz.
- Atıklarımızı ayrıştırmalıyız.
- Geri dönüşüm faaliyetlerine destek olmalıyız.
- Çevremizi korumalıyız.
- Yanlış şehirleşme ve sanayileşmeyle mücadele etmeliyiz.
- Çevre konusunda bilinçlendirme çalışmaları yapmalıyız.
Çevre konusunda yeni nesilli bilinçlendirmemiz gerekir. Özelilikle mevsimine uygun ağaç dikmelidir. Ağaç sevisi her alanda öğrencilere anlamalı sadece bilgi aktarımı değil uygulama esas olmalıdır.
Çöp konusunda öğrenciler bu konuda daha da farklı sosyal alanlarda etkinlikler düzenlenip teşvik etmelidir .
Uzamanlar bu konuda şu verilere yer vermektedir. Olduğu gibi aşağıya aktarıyorum.
” İnsanoğlu dünyadaki yaşamını rahatlatmaya çalışırken dünyayı tahrip etmeye devam ediyor. Sebep olduğumuz çevre kirliliğinin bugün bizi etkilemediğini düşünebiliriz. Ama gerçek şöyle; sebep olduğumuz tüm tahribatlar hayat kalitemizi doğrudan etkiliyor. Her gün, güne başlarken sonraki yılların suyu ile yüzümüzü yıkıyor, önümüzdeki yılların enerjisini harcıyoruz. Kızılderililerin bir sözü vardır. Mutlaka duymuşsunuzdur. “Son ırmak kuruduğunda, son ağaç yok olduğunda, son balık tutulduğunda; beyaz adam paranın yenmeyen bir şey olduğunu anlayacak.” İşte o son ırmak kurumadan önce hepimiz bir şeyler yapmalıyız. Dünyamızı korumak için yapabileceğimiz yüzlerce şey var. Günlük koşuşturmamızı etkilemeden hayatlarımızda yapabileceğimiz, bize zararı olmayan bazı ufak değişikliklerle dünyaya çok büyük bir fayda sağlayabiliriz.”
YORUMLAR