Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Depremde Hayatını Kaybeden Vatandaşlar Anıldı

Geçen yıl 6 Şubat’ta

Geçen yıl 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen, 11 ilimizin etkilendiği ve binlerce vatandaşımızın hayatının kaybettiği asrın felaketinin yıl dönümünde yaşamını yitiren vatandaşlar için ilimizde mevlit okutuldu.

Vali Ekrem Canalp’in katılımı ile İlimiz merkez Kudret Cami’sinde düzenlenen mevlit programı, Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından hayatını kaybeden vatandaşlar için dua edildi.

Program sonrası açıklamalarda bulunan Vali Canalp,” Bugün Kahramanmaraş depreminin üzerinden bir yıl geçti. Geçen yıl bugün Batman’da oluşturduğumuz arama kurtarma ekiplerimiz, deprem bölgesine hareket etti. Ekiplerimiz deprem bölgesine ulaşır ulaşmaz arama kurtarma faaliyetlerine başlayıp, canları kurtarmaya başladı. Bu afet, asrın felaketiydi. Devlet ve millet olarak çok iyi bir duruş sergiledik. Afetin yaralarını sardık, sarmaya da devam ediyoruz” dedi.

“AFET HANGARLARINI YAPTIK”

Bu kapsamda ilimizde alınan önlemlere değinen Vali Canalp, 197 bin metrekare alanlık bir Afet Acil Toplanma Alını oluşturduklarını belirterek; “Bir afet anında en önemli barınma ihtiyaçlarımızı imkân sağlayacak bir alan oluşturduk. Bu alan içerisinde kriz merkezi olacak, afet bölgesinde görev alacak STK’lar için yer tahsisi yapılacak. Koordinasyon merkezi, sağlık merkezi ve aşevi olacak. Ayrıca sosyal donatı alanları olacak. Bunun dışında Batman olarak Türkiye’de esaslı bir işe giriştik. Afet tırı ve afet karavanları temin ediyoruz. Afet karavanları şu anda İl Özle İdaresi tarafından kullanılmaktadır. Ama bir afet durumunda vatandaşlarımızın hizmetine amade olacaktır. Batman Belediyesi ve İl Özel İdaresi’nin müşterek çalışmasıyla bir Afet Tırı yapıyoruz. Bu tırı da Afet Kriz Merkezine dönüştürülebilecek bir yapıda olacak, her türlü donanıma sahip; Afet Koordinasyon TIR’ımızın içerisinde afetin yönetilmesiyle ilgili ihtiyaç duyacağımız bir mini bir toplantı salonu olacak. Gerekli tüm elektronik sistemler ve mobil uydudan bağlantı sistemleri olacak. Bunların dışında iki adet afet hangarı yapıyoruz. İçerisinde afet anında ihtiyaç duyulabilecek lojistik malzemeyi saklayabileceğimiz hangarlar olacak. Batman Belediyesi olarak bu hangarları da yaptık, bitirdik” diye konuştu.

Programa; Garnizon Komutanı  Tuğgeneral Mehmet Ali Koç, İl Jandarma Komutanı Albay Adem Taşkın, İL Emniyet Müdür Vekili Serkan Serin, saiyasi partilerin temsilcileri, kamu kurum yöneticileri, deprem bölgesinde arama kurtarma faaliyetlerine katılan kurtarma ekipleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.