Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

138 yerleşim birimine ulaşım sağlanamıyor

Yoğun kar yağışı ve

Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Van’ın 13 ilçesinde 138 mahalle ve mezra yolu ulaşıma kapandı.

Van Büyükşehir Belediyesinden alınan bilgiye göre, Bahçesaray’da 1, Başkale’de 7, Çatak’ta 12, Gevaş’ta 1, Gürpınar 55, Muradiye’de 3, Özalp’ta 39 ve Saray’da 12 olmak üzere toplam 138 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapandı. Ekipler, kapalı yolları açmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğü yapılan açıklamada, Bölge genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu geçmesi beklenmektedir. Gece ve sabah saatlerinde yer yer sis ve pus olması beklenirken hava sıcaklığının ise mevsim normalleri altında seyredeceği belirtildi.

Rüzgarın kuzeyli ve batılı yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette eseceği tahmin edilmektedir.

BUZLANMA VE DON UYARISI

Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte pus ve yer yer sis hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (Ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde daralma vb) karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısı yapıldı.

ÇIĞ UYARISI

Bölgemizde yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ tehlikesi bulunduğundan yetkililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği söylendi.

Van Büyükşehir Belediyesi karla mücadele ekipleri, kent genelindeki 25 ana arter ve 65 ara arterde küreme ve tuzlama çalışması yaptı. Ana ve ara arterlerdeki kar temizleme çalışmalarını büyük ölçüde tamamlayan ekipler, kaldırım ve yaya yolu temizleme çalışmalarını da sürdürüyor. Kent genelinde yaklaşık 600 personel ve 370 iş makinası ile yürütülen çalışmalar 7/24 saat esasına göre devam ediyor.

Ayrıca kırsalda da kapalı mahalle yollarını açmak için yoğun mesai harcayan ekipler, kar yağışı nedeniyle kapanan 68 mahalle ve 70 mezra yolunun yeniden açılması için aralıksız çalışıyor.