2000 yılı öncesi ziraat okullarının prestijli okullar olduğuna vurgu yapan DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Prof. Dr. Osman Demirdöğen, o zamanın şartlarında hem ihtiyaç duyulan zirai faaliyetleri yapma açısından hem de o dönemlerde o okullarda verilen eğitimler sonucu mezun olan kişilerin yaptıkları işlere bakıldığında, o döneme göre geride olduklarını söyledi.
Kahramanmaraş’ta düzenlenen ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bakan Yardımcısı Oruç Baba İnan’ın katıldığı deprem bölgesindeki illerin Organize Sanayi Bölgesi istişare toplantısına katılan DAP BKİ Başkanı Prof. Dr. Osman Demirdöğen, daha sonra, DAP kapsamında bulunan Malatya’yı ziyaret etti.
Malatya’da, Battalgazi ilçesinde bulunan Ziraat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileriyle bir araya gelen Demirdöğen, DAP’ın kuruluş amacı ve kamu kurum ve kuruluşlarına sağladığı desteklerden bahsetti.
Kalkınmanın, bölgenin potansiyellerini harekete geçirmekle mümkün olacağını ifade eden Demirdöğen, bunu sağlamak amacıyla DAP BKİ’nin kurulduğunu söyledi.
“2000 öncesi ziraat okulları prestijli okullardı”
Ziraat Meslek Liselerini 2000 yılı öncesindeki ziraat okullarının sahip olduğu düzeye getirmek amacıyla bir program başlatacakları müjdesini veren Demirdöğen, şunları kaydetti:
“2000 öncesi ziraat okulları prestijli okullardı. Hem ülkenin o zaman ki şartlarında ihtiyaç duyulan zirai faaliyetleri yapma açısından hem de o dönemlerde o okullarda verilen eğitimler sonucu mezun olan kişilerin yaptığı işler açısından bakıldığında gerideyiz. Son 10 yıldır mesleki eğitimle ilgili destekler arttı. Şimdi de DAP İdaresi olarak diğer (GAP, KOP, DOKAP) BKİ’lerle beraber ziraat okullarını yine eski şaşaalı dönemlerine geri döndürmek için bir program başlatıyoruz. Bölgemizde 5 tane tarım lisesi var. DAP BKİ olarak bütün bu liselere destek verdik. Buradan sonra da Sivas Suşehri’nde bulunan tarım lisemize ziyarette bulunacağız. Amacımız, pilot lise seçmek yerine bütün okullarımıza destek vererek, eksikliklerini gidererek gerçekleştirmiş olacağız. Hepsini aynı oranda canlandırmak hedeflerimiz arasında bulunuyor. Durum tespiti için burada buluyoruz.”
“Eskiden meslek liselerine fen lisesi puanlarıyla giriliyordu”
Eskiden meslek liselerine fen lisesi puanlarıyla girildiğini belirten Demirdöğen, özellikle pandemi döneminde tarımın öneminin daha belirgin bir şekilde anlaşıldığını söyledi. Mesleklerinin itibarının geliriyle ölçüldüğünü belirten Demirdöğen, bugün bile tarımda çalışanların kazandığına herkesin şahit olduğuna değindi. Tarımdan gelir elde etme düzeyi arttıkça refah düzeyinin artacağını dile getiren Demirdöğen, “Bu öncüler, inşallah sizler olacaksınız” dedi. (İLKHA)