10 Nisan 2025 tarihli ve 32866 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan 2025/122 sayılı Cumhurbaşkanlığı Atama Kararı kapsamında 11 üniversiteye rektör ataması yapılırken, Batman Üniversitesi'nde istikrar devam etti.
Yeniden atama kararının ardından sosyal medya hesabından bir teşekkür mesajı paylaşan Rektör Prof. Dr. Demir, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın takdir ve tensipleriyle Batman Üniversitesi Rektörlüğüne yeniden atanmış bulunmaktayım. Bu güven için Sayın Cumhurbaşkanımıza ve YÖK Başkanımız Sayın Prof. Dr. Erol Özvar’a şükranlarımı sunuyorum. Desteklerini esirgemeyen tüm dostlarıma, mesai arkadaşlarıma, öğrencilerime ve devlet büyüklerime de teşekkür ederim. Üniversitemizi daha ileriye taşımak için kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz” dedi.
Ayrıca Rektör Demir, tebrik çiçeği göndermek isteyen dostlarına anlamlı bir çağrıda bulunarak, “Batman Üniversitesi Koruma ve Geliştirme Vakfı’na yapılacak bağışların, süren projelerimize ve sosyal sorumluluk çalışmalarımıza katkı sağlayacağını belirtmek isterim” ifadelerini kullandı.
İdris Demir’in yeniden atanması, akademik çevrelerce istikrar ve gelişim adına önemli bir adım olarak değerlendirildi.