Etkinlikler, Hasankeyf Kaymakamı/Vali Yardımcısı Mehmet Ali Irmak’ın katılımıyla Necat Nasıroğlu Külliyesi ve Millet Bahçesi’nde gerçekleştirildi.

Program kapsamında, Halk Eğitim Merkezi öğretmenleri ve usta öğreticilerinin rehberliğinde Atatürk İlkokulu, Bilim ve Sanat Merkezi ve Cemil Meriç Okulları öğrencileri tarafından tasarlanan ürünler sergilendi.

Necat Nasıroğlu Külliyesi’ne gelen ziyaretçilere, uzman personel tarafından çevre, sıfır atık ve geri dönüşümün önemi hakkında bilgilendirmeler yapıldı.

 Ayrıca, çocuklar için geleneksel Hacivat-Karagöz gölge oyunu sahnelendi ve sıfır atık konulu film ve video gösterimleri gerçekleştirildi.

Şehir genelinde yerleştirilen giysi kumbaralarının etkin kullanımı hakkında da katılımcılara bilgi verildi.

Etkinliğe, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürü Muzaffer Özkan, Halk Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Muhabir: Remziye Kapuci