KİTAP OKUMA ALIŞKANLIĞI

Biz toplum olarak her seferinde kitap okumaktan kaçar ve okumamak için çoğu zaman bahaneler buluruz. Vaktim yok yorgunum gibi şeyler buluruz. Çoğu zamanda kitap okumayı vakit kaybı olarak görülür. Bir kitabı okumak yerine, filmi çıksın ileriz diye düşünürüz. Ama o kitabı okumak ile izlenen film arasında dağlar kadar fark vardır. Özellikle küçük yaşlarda çocuklara kitap okuma alışkanlığı aşılanmalıdır. Kitap okuduğumuz zaman zihnimizde roman karakterleri canlanır ve kendimizi kitabın içinde hissederiz. Ve düşünme becerilerimiz gelişir.

          Kitap seçimi yaparken ilgi alanınıza giren kitaplar seçilmelidir. Kitap okumaktan ya da uzun yazıları okumaktan korkmamalıyız. Bizim toplumumuzda alışkanlık haline gelmiş önce yazının uzunluğuna bakıyoruz. Yazı çok uzun olduğu zaman çoğu insan okuma gereksinimi duymaz.                                         PEKİ KİTAP OKUMAK İÇİN NELER YAPMALIYIZ ?

*Rastgele kitap seçmeyin! Öncelikle ilgi alanınız farkında olun ve kitap seçerken özellikle başlangıçta kalın ve ağır kitap tercih etmeyin.

*Başladığınız bir kitaba odaklanamıyorsanız

,sıkılıyorsanız sakın o kitaba devam etmeyin. Çünkü okuduğunuz kitap sıkıcı ise okumanın bir anlamı yok. Sırf okumak için okumamalıyız.

*Kitap okumaya karar verdiyseniz günde 15-20 dk okuyarak başlayabilirsiniz.Ve bunu alışkanlık haline getirmeye çalışın. Daha sonra kitap size akıcı gelecektir ve kitap okuma zamanını artırın 30 dk ve üstü.

*Kitap okuma listesi oluşturabilirsiniz. Ve bitirdiğiniz kitapların listesinide oluşturabilirsiniz bu sizleri daha da motive eder.

          Çevrenizdeki arkadaşlarınıza da okuduğunuz kitapları önerin. Ya da arkadaşlarınıza kitap hediye edin. Belki sizlerin sayesinde arkaşlarınızda kitap okumaya başlar.

   "İyi kitaplar okumayan adamın okumuş olmasıyla cahil kalması arasında hiç bir fark yoktur.” Mark Twain

 "Okuyarak dünyamızı ,tariminizi ve kendimizi keşfederiz…” Daniel J.Boorstin