Yayımlanan trafik istatistik bülteninde trafik kazaları ve sonuçlarının türlerine göre dağılımı, ölümlü-yaralanmalı kazaların oluş şekline göre türleri, nedenleri ve uygulanan trafik cezalarına ilişkin bilgiler paylaşıldı.
Geçtiğimiz ocak ayı içerisinde Diyarbakır'da toplamda 2 kişinin hayatını kaybettiği ve 472 kişinin de yaralandığı 594 trafik kazasından 281'i ölümlü-yaralanmalı, 313'ü maddi hasarlı trafik kazası olarak kayıtlara geçti.
2025 yılı ocak ayında Türkiye genelinde trafik kazalarının en çok meydana geldiği iller sıralamasında 8 bin 719'la İstanbul birinci, 7 bin 980 kazayla Ankara 2'nci ve 3 bin 171 kazayla İzmir 3'üncü olurken Diyarbakır 2 vefat ve 472 yaralanma ile sonuçlanan 594 trafik kazasıyla 20'nci sırada yer aldığı gözlendi.