Belediye Su ve Kanalizasyon (BASKİ) Müdürlüğü: “Su sayaçlarınız ve su borularınızın hava ile temas eden bölümlerini mutlaka cam yünü, bez parçası, boru kılıfı gibi malzemelerle korumaya almalısınız bu sayede boru ve sayaçlarınız zarar görmeyecektir” ifadelerinde bulundu.
Vatandaşları, doğru bilinen yanlışlar konusunda da uyaran BASKİ yetkilileri, özellikle soğuk havalarda donmuş boruları mum ile ısıtıp, sıcak su dökmenin çok yanlış bir davranış olduğunu kaydetti.
Belediye yetkilileri: “Donan sayaçlara veya su borularına sıcak su ile müdahale etmek, su borularının veya su sayaçlarının çatlamasına neden olabilir. Donan sayaç ve su borularının çatlaması halinde diğer sayaçların da donmasına zarar görmesine neden olabilmektedir. Bu durumla karşılaşan vatandaşlarımız suyun vanasını kapatarak kesilmesini sağlamalı ve hiç vakit kaybetmeden Alo 153'e kayıt oluşturmalıdır” ifadelerinde bulundu.
(Belediye Basın)