Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

HAC EĞİTİM SEMİNERLERİ BAŞLADI

2018 yılı Hac Organizasyonu

2018 yılı Hac Organizasyonu ile bu sene hacca gidecek olan Hacı adaylarının haccı daha iyi anlaması ve öğrenmesi amacıyla, İl Müftülüğünün organize ettiği Hac Eğitim Semineri Aygün Müftülük Camiinde başladı.

Eğitim Seminerinde konuşan İl Müftüsü  Turgut Erhan, Hac yolculuğunu eksiksiz, sıhhat, afiyet, huzur ve huşu içinde  yapmak; sıkıntı ve zorlukları en aza indirmek amacıyla yolculuk için yapılması gereken maddi ve manevi hazırlıklar hakkında hacı adaylarına bilgi vermeye çalıştıklarını dile getirdi.

İl Müftüsü Erhan, “Yaratılış gayesi ibadet olan insanın kazanımlarını koruyabilmesi için hem hacdan önce hem de hacdan sonra kulluk bilincini unutmamasıdır. Hac, tevhit, sabır ve ahlak eğitimidir. Hac, ihramlar içinde, sahip olduğumuz her türlü nimetten uzaklaşmak ve tevazu bilincini yakalamaktır. Hac, bir arınma sürecidir. Bu süreci yaşadıktan sonra nefse karşı mücadelede söz vermektir. Hac, Allah’a olan bağlılığın kalıcı olduğu şuuruna varmak ve Kabe’de söz vermektir.” dedi. Seminere katılan hacı adayları, seminerden ve uygulamalı hac provasından çok etkilendiklerini ifade ederek yetkililere teşekkür ettiler.