Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AHLAKİ DEĞERLERİMİZİ KORUMALIYIZ

Son dönemlerde toplumda meydana gelen yozlaşma, gençler arasında yaygın hale gelen madde bağımlılığı ve ahlaki çöküş hepimizin şikayetçi olduğu hususlardır. Bu tür haberler gazete okunurken öğrenildiğinde veya birinden duyuluğunda verilen ilk tepki “Batman’da mı olmuş? Hadi canım!” şeklinde oluyor. Algı şu; İstanbul’da toplumsal yargılara ters gelen olaylar olabilir, Ankara’da, İzmir’de ve hatta Diyarbakır’da olabilir; ancak asla ve asla Batmanımızda böyle bir olay olmaz. Ancak yerel basını, Batman gündemini takip eden vatandaşlar şunun farkındadır ki, Batman’da suç unsuru oluştursun veya oluşturmasın ahlaki noktada bundan 25 yıl öncesine göre 25 kat daha gerideyiz.

Suç unsuru varsa emniyet-kolluk kuvvetleri gerekli müdahaleyi yapacaktır ve yapmalıdır. Kentin esenliği, huzuru, asayişi onların sorumluluğundadır. Ancak burada önemli olan husus, son dönemlerde “özgür birey ” tartışmaları üzerinde durulurken fark edilmeyen boyutlardır. Özgür birey yetiştirilmeli derken, aile o çocuğun eğitimi, ahlakı, adabı muaşereti üzerinde durmalı, ancak çocuğun-gencin kendi hayallerini kovalaması, kendine ait bir dünya var etmesine de müsaade etmesi gerekir.

Toplumda eğer suç oranları artıyorsa, toplumda ahlaki çöküntü yaşanıyorsa burada toplum, toplumu oluşturan aileler birinci dereceden sorumludur, vebal sahibidir.

Kapkaç, gasp, hırsızlık (gerçi Batman’da yıllardır duyuluyor), fuhuş, cinayet, uyuşturucu madde gibi bir sürü şeyle ilgili her gün haberleri görüyoruz. Artık Batman, 25 yıl öncenin Batman’ı değil. Belki diyeceksiniz ki, Batman 25 yıl önceye göre nüfus olarak baya bir yoğunluk kazandı, nüfus arttı, o yüzden doğaldır. Bunu başa aldığımızda, toplum bu tür olaylara en baştan tepki gösterse, yetiştirdiği bireylere ahlaki değerler aşılasa emin olun iş bu noktaya gelmez.

Batman çok mu kötü derseniz hayır elbette ki bir çok yere göre daha medeni, daha yaşanılır ve belki de suç oranı olarak -Türkiye standartları mı diyeyim oranları mı diyeyim- altındadır, onu bilemiyoruz, araştırmadım. Ancak biz eski Batman’ı özlüyoruz. Suç oranının minimum olduğu, toplumda herkesin birbirine sahip çıktığı bir Batman istiyoruz. Kötü haberlerini değil, güzel haberlerini okuyacağımız bir Batman istiyoruz.

Özgür bireyler yetişmeli, özgür düşünceler doğmalıdır. Ancak, toplum düzeni, toplum ahlakı nazardan kaçırılmamalıdır. Eğer gelecekte çocuklarımıza temiz bir dünya bırakmak istiyorsak kesinlikle temiz çocuklar yetiştirme gayreti içinde olmalıyız.

Özgür birey, özgür düşünce önemlidir. Düşünen insan doğruyu yanlışı bulabilir. Ancak, o bireyin niyetinin iyi mi kötü mü olduğu hangi yönde hareket edeceğini belirleyen unsur olacaktır. Ahlaklı, edepli ve dürüst yetişmiş, yetiştirilmiş bir birey muhakkak vicdan sahibi olarak her zaman doğru ve faydalı yönde karar alıp uygulayacaktır. Özgür düşünce, vicdan hürriyeti bu bağlamda önemlidir.

Düşünemeyen, ya da özgür düşünemeyen bireyler ise asla kendi başlarına hareket edemez, robot gibi bir hayat yaşarlar. Bunun farkında olarak hem özgür hem de ahlaki ilkelerle yetişmiş bir insan topluma değer kazandırır.

Dürüst, ideali olan, topluma katkı sunan bireyler olmak ve yetiştirmek arzusuyla…

Hoşça Kalın…

 

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER