Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AİLE OLMAK

Aile, evlilik bağıyla bağlı anne-baba ve sonra çocuklardan oluşan en küçük toplum birimidir.

Bu bakımdan aile toplumun temel taşı sayılmıştır. Anne-baba ve çocukların yanında nine¸ dede¸ amca¸ hala¸ dayı ve teyzeler de aileden sayılır.

Toplumun özü ve temeli ailedir. Milletler birçok ailenin birleşmesinden meydana gelmiştir. Aileler ne kadar sağlam temeller üzerine kurulursa¸ böyle ailelerden meydana gelen toplumlar da o derece sağlam ve huzurlu olur.

İslam Dini¸ aile kurmaya önem vermiş¸ evlenmeyi teşvik etmiş ve onun korunmasını istemiştir. Yüce Allah¸ Nur suresinde şöyle buyurur: “Ey müminler! Sizden bekâr olanları evlendirin. Eğer fakir iseler¸ Allah onları lutfuyle zengin yapar.”

Peygamber Efendimiz de¸ evlenmeyi ve çocuk sahibi olmayı teşvik etmiştir. Bu yüzden¸ sebepsiz yere evlenmemek hoş görülmemiştir.

Gençlik yıllarını¸ nefsinin arzularına uyarak iyi değerlendirmeyen insanların sonları perişan olur.

 Böyle kimseler istedikleri¸ makama¸ paraya ve şöhrete kavuşsalar bile sıcak bir aile yuvasının neşesinden¸ aile bireylerinin sevgi ve saygı dolu bakışlarından ve öldükten sonra iyi bir şekilde hatırlanmaktan mahrum kalırlar.

Günümüzde aile kurumu¸ tarih boyunca eşine rastlanmamış büyük bir tehlikeyle karşı karşıyadır.

Bu tehlike de¸ kadın hakları adı altında kadın düşmanlığı yapan bir takım batı ülkelerinin maddi ve manevi desteğini alarak çalışan bazı kuruluşların yürüttüğü faaliyetlerdir.

Hâlbuki kadın haklarını savunduklarını iddia eden bu akımların en büyük amacı¸ kadın erkek eşitliği adı altında aile kurumunu aşındırmak¸ ailede güçlü olan sorumluluk¸ yardımlaşma ve dayanışmayı ortadan kaldırıp aile bağlarını koparmak ve kadına sınırsız ve sorumsuz bir statü tanıyarak aile mefhumunu ortadan kaldırmaktır.

Günümüzde bazı insanlar da Allah’ın kendilerine helâl kıldığı nikâhı terk ederek¸ gayr-i meşrû ilişkilere yönelmektedirler.

Bu yüzden toplumumuzda zina¸ fuhuş ve sapık ilişkiler olabildiğine yayılmış bulunmaktadır. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi bu tür sapık ilişkilere karşı uyarmak gerekmektedir.

Zira fuhşun ve ahlâksızlığın yaygınlaşmasıyla aile bağı koparılırsa toplumun düzeni de bozulur.

İşte bu sebepten dolayı İslam aile yapısına çok büyük önem vermiştir. İnsan neslinin devamı¸ nesebin muhafazası¸ toplumu meydana getiren ve toplumun temel taşı olan aile müessesesinin kurulması evlilikle mümkün olur.

İslam dini aile yuvasını sağlam temellere oturtmak¸ faziletli nesiller yetişmesine zemin hazırlamak için meşru ölçüler içinde evlenmeyi hem emretmiş hem de bir takım müeyyidelerle onu cazip hâle getirmiştir.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER