Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
admin

ÇOCUKLARIMIZA SAHİP ÇIKALIM

                Gençliklerle sohbet sadece internet üzeri olmaya başladı. Bayramlarda bile eş, dost ve akraba ziyaretlerine gittiğimizde çocuklarımız cep telefonlardan internet alemine akar kimsenin yüzüne bakmaz ve iki kelam etmez oldular.

                İnanın çocuklarımızı yoldan çıkaran arkadaşın en kötüsü maalesef İnternettir. Aslında bilgiyi insanlığın hizmetine sunan bu araç, kötü kullanım yüzünden yetişkinleri de tehdit ediyor.

                İnternetin zararlarından çocuğumuzu korumak için ilk yapacağınız şey, bilgisayarı herkesin göreceği bir yere koymaktır.

                Ondan sonra, internetin faydaları ve zararları konusunda çocuğunuzu bilgilendirmeniz, bilgisayarda geçireceği zamanı sınırlandırmanız, ve internete bağlı iken onu tatlı sert kontrol etmeniz gerekiyor.

                Her alışkanlık gibi, internet alışkanlığı da irade zayıflığından ve iç denetim eksikliğinden kaynaklandığını düşünüyorum. İnternete bağlandığınız an, önünüzde onlarca seçenek çıkıyor.

                 İstediğiniz adrese girebilir, istediğiniz bilgiye ulaşabilir, istediğiniz kişiyle sohbet edebilir, sonuçlarını düşünmeden istediğiniz gibi yalan söyleyebilirsiniz.

                Utanç verici, insan onurunu ayaklar altına alan, en iğrenç şeyleri izleyebilirsiniz. Çünkü, bunlardan kimsenin haberi yoktur.

                 İlk günler eğlenmek, hoşça vakit geçirmek, yeni şeyler öğrenmek, heyecan yaşamak, internette neler olup bittiğini görmek ve belki de ibret almak için bu sanal âleme girmişsinizdir.

                Ancak, çok geçmeden, kendinizi aldattığınızı, huylarınızın değişmeye başladığını, gerçek hayattan her gün biraz daha koparak siber dünyanın bir üyesi olduğunuzu görürsünüz.

                Gençlerimiz anne babayla irtibatını kesmiş durumda odasına kapanır evden çıkana kadar göremiyoruz. Aileyle yemeye oturmaz.

                Uygu zamanı tüm aile uyur o ise cep telefonunda internet aleminde geziniyor. Ne yaptığını kimlerle ne konuştuğunu bilemiyoruz. Anne Babanın bu konuda çocuklarını denetlemesi şarttır.

Kötü sonuçlar almadan çocuğunun ne yaptığını bilmesi lazım. Televizyonlarda her gün izliyoruz. Genç yaştaki çocukların internet üzeri tanıştığı kişilerle girdiği kötü yolların dönülmezini ve hatta ölümle sonuçlanmasını hemen hemen her gün izliyoruz.

 Bizde elimizden geldiği kadar çocuğumuza sahip çıkarsak onu bu illetten kurtarabiliriz. Gerçektende günümüzde en kötü arkadaş İnternet olmuş ve internet artık her gencin ve her çocuğun cebine girmiş durumda tabi biz ebeveynler olarak bunların ne yaptığını bilmemiz ve izlememiz lazım.

                Tüm anne ve babaların çocuklarına bu konuda sahip çıkmalarını istiyorum. Çocuklarınızı kötü arkadaştan uzaklaştırın……

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER