Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

GENÇLİK PERSONELİNE ‘AFET VE FARKINDALIK’ EĞİTİMİ

AFAD İl Müdürlüğü ile Batman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün düzenlediği ‘Afet ve Farkındalık’ eğitimi yoğun bir katılım ile gerçekleştirildi.

AFAD İl Müdürlüğü ile

AFAD eğitmenlerinden Muhammed Kurt’un Süveybe Ana Kız Öğrenci yurdu Konferans Salonunda verdiği ‘Afet ve Farkındalık’ eğitimine Seyit Bilal Erkek Öğrenci Yurdu, Batman Kız Yurdu, Süveybe Ana Kız Öğrenci Yurdu, antrenörler, Çok Amaçlı Spor Salonu, Olimpik Yüzme Havuzu, Gençlik Merkezleri ve Genç Ofis personelleri katılım sağladı. ‘Afet ve Farkındalık’ eğitimi öncesi konuşan Batman Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Şafi Özperk, eğitimin önemine değinerek, herkesin birer AFAD gönüllüsü gibi çalışması ve bu bilinçle hareket etmesi gerektiğini söyledi. İl Müdürü Özperk yaptığı konuşmasında tavsiye niteliğinde örnekler vererek olası afet durumlarında herkesten duyarlılık ve fedakârlık yapmasını istedi.

“AFET VE FARKINDALIK EİTİMİ HAYAT KURTARIR”

AFAD eğitmenlerinden Muhammed Kurt verdiği eğitimde şunları söyledi; “AFAD için Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün bütün birimleri bizim için çok önemlidir. Burada genç AFAD gönüllerine ulaşmak çok kolay. “Afet farkındalık bilinci”, insanların doğal afetlere karşı bilinçli ve hazırlıklı olmalarını ifade eder. Bu bilinç, bireylerin, toplumların ve kuruluşların doğal afetlerin olası etkilerine karşı bilinçli bir şekilde hareket etmelerini ve önlem almaları gerekir. Herkese farkındalık eğitimleri verilmelidir. Bugün burada sizlerin yoğun katılımıyla verdiğimiz ‘Afet ve Farkındalık Eğitimi’nin önemine hepimiz vakıfız. Doğal afetlerin öncesinde, sırasında ve sonrasında yapılması gerekenler insanı olarak her vatandaşın asli görevi olmalıdır. Bu eğitim kapsamında deprem, sel, heyelan, yangın, çığ gibi yaşamı tehdit eden olaylara karşı alınması gereken önlemler öğrenilmelidir. Bu şekilde bireyler doğal afetlere karşı bilinçlenirler. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de çeşitli dönemlerde afetler yaşanabilmektedir. Bu durum afetlere karşı önceden hazırlıklı olmayı ve farkındalık geliştirmeyi zorunlu hale getirmeliyiz. Bu kapsamda bulunduğumuz yerdeki insanlara afet farkındalık eğitimleri verilmelidir.”