Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hasankeyf’te CHP’den AK Parti’ye Geçiş

Batman’ın Hasankeyf ilçesinde siyaset sahnesinde önemli bir değişim yaşandı. CHP’den seçilen üç belediye meclis üyesi ve bir il genel meclis üyesi, partilerinden istifa ederek AK Parti’ye katıldıklarını açıkladı.

Batman’ın Hasankeyf ilçesinde siyaset

Hasankeyf Belediye Meclis Üyeleri Ömer Batıbey, Resul Memiş ve Salih Mahmutoğlu ile İl Genel Meclis Üyesi Abdullah İridil, aldıkları bu kararın arkasında işçi hakları, halkın taleplerinin karşılanmaması ve yönetim anlayışına yönelik rahatsızlıkların olduğunu belirtti.

İŞÇİ HAKLARI GÖZ ARDI EDİLDİ

İstifa eden meclis üyeleri, seçim döneminde Hasankeyf Belediyesi A.Ş.’de çalışan yaklaşık 53 işçiye sendikal haklarının verileceği yönünde taahhütler verildiğini, ancak seçim sonrası bu sözlerin unutulduğunu ifade etti.

İşçilere mobbing uygulanmaya çalışıldığı, sendikaya üye olan personellerin işten çıkarılmaya zorlandığı, maaşlarının gecikmeli ödendiği ve kazandıkları ikramiyelerin ödenmediği iddia edildi.

İşçilerin haklarını savunmak adına böyle bir karar aldıklarını belirten meclis üyeleri, “Partimizden istifa edip, hizmet yapabileceğimize inandığımız AK Parti’ye geçiyoruz” açıklamasında bulundu. Halkın Talepleri Karşılanmadı Meclis üyeleri ayrıca, belediye mücavir alanı dışında kalan köylere yönelik taleplerin hiçbirinin karşılanmadığını dile getirdi. Özellikle cenaze hizmetlerinde mezarlık kazımı için kepçe gönderilmemesi ve örfi adetlerin göz ardı edilmesi, halk arasında büyük bir rahatsızlık oluşturdu. CHP’li belediye yönetiminin, halkın beklentilerine kayıtsız kaldığını belirten meclis üyeleri, “Halkın partisi olarak gördüğümüz AK Parti’ye geçerek hizmet etmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.