Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Güney Kore ve Nepal’den Batman’a Arıcılık Eğitimi

Batman İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından arıcılara yönelik eğitim projesi kapsamında hazırlanan ve Asya Verimlilik Teşkilatı Türkiye Ofisine sunulan ‘’Arıcılıkta Dijital Dönüşümler ve İnovativ Yöntemler’’ konulu eğitim projesi kabul gördü.

Batman İl Tarım ve

Güney Kore ve Nepal’den gelen konu uzmanları il ve ilçelerde 100 arıcıya 5 günlük uygulamalı eğitim verecek. Eğitimler 2 gün Merkezi, 2 gün Sason ve 1 gün Kozluk ilçelerinde yapılacak. Güney Kore’den Prof Dr. Jung Chuleuımr ve Nepal’den Dr. Kedar Devkota tarafından eğitim verilecek.

Projenin amacı: Asya Verimlilik Örgütü’nün desteğiyle, bu projenin modern teknikler kullanarak bölgenin bal üretimini sürdürülebilir bir şekilde önemli ölçüde artırma potansiyeline sahip olduğuna inanılmaktadır. Verimliliği artırarak ve yenilikçi uygulamaları benimseyerek, bölgenin mevcut bal üretimi ile ülke ortalaması arasındaki boşluğu kapatmayı ve sonuçta Batman ilinde arıcılık sektörünün genel olarak gelişmesine ve büyümesine katkıda bulunmayı amaçlıyoruz. Batman ilindeki arıcılara 5 günlük bir süre boyunca kovan yönetimi, bal çıkarma, hastalık kontrolü ve kovan bakımı dahil olmak üzere modern arıcılık teknikleri hakkında kapsamlı eğitim vermek, Batman ilinde arıcılık faaliyetlerinin verimliliğini ve verimliliğini artırmak için eğitim programı süresince yenilikçi ve sürdürülebilir uygulamalar hakkında bilgi vermektir.