Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
M.Sait Temel

ÇÖZÜM SÜRECİ OLUR MU?

  Dünyada olmayacak diye bir şey yoktur, giden zamanı geri getiremeyiz o kadar, ama birde şöyle düşünelim, son yirmi senedir bu Ülkenin sesini duyan her kesle dost olduk düşman olduk.

   Eğer Türkiye de çözüm surecinde maksat Kürtlerin tanınması ve dillerinin önündeki yasaklar kalkması ise, bugün devlet halkı ile kurumu ile buna hazır değil, son on senedir öyle bir Kürt düşmanlığı gelişti ki, bir düşünün bir futbol maçında binlerce seyirci daha önce Kürt illerinde faili meçhul  jitemcilerin fotoğrafını ile yüzüne maske yapar.

    Seçimler de İktidar partileri hep Kürtler ve partilerini karşıtlığı üstünde vatandaştan oy talep eder.

   Burada sayamayacağım bir çok neden.

   Bugün bu karşıt duvarı ören, o jitemci maskeleri takanları öven kişi, kardeşlik ve barıştan söz ediyor gel de inan.

   Dün Irak Özerk Kürdistan Cumhur başkanı Türkiye de idi, resmi olmasına rağmen bayrak yoktu, bütün medya Bölgesel kürt lider diye haber verir, Kürdistan’ın adı Irakta resmi olmasına rağmen burada anılmaz, bu şu anlama gelir ki halen Türkiye halkı ve medyası ile, Kürt varlığını kabul etmemiş.

   Peki hani derler ya bayram değil seyran değil enişte niye beni öptü, daha düne kadar bu parti kapatılsın, bunlar benim için yok hükmündedir, gibi ağır ithamlar yapan Devlet Bahçeli kalkıp DEM’lilerin elini sıktı ve keyifli bir hava oluşturdu.

    Büyük ihtimalle bunun iki nedeni var :

   Bir ;  Cumhur Başkanı bir dönem daha kalmak istiyor, buna Ana Yasa engeldir, bunun için değişmesi lazım, Meclisteki AKP ve MHP oyları yetmiyor, ya DEM den yada CHP den destek alması lazım.

   Önce bu iki partinin arası açılacak ve bunlardan birinin desteği alınacak.

    İki ; İran ve Suriye topun ağzındadırlar,  ABD ve batılı yandaşlarının isteği üzerine, Türkiye’nin Iraktaki Kürtler gibi,  Suriye ve İran Kürtler ile diyalog kurmasını istiyorlar.

   Eğer Türkiye Suriye Kürtleri ile yeni bir sayfa açarsa, bunun karşısında PKK sığındığı Irak dağlarından çıkıp Silahlı yöntemi bırakırsa, bir Kürt buna niye evet demesin.

   Ben bugün CHP ye yakın bir Tv’de sevdiğim bir gazetecinin ağzından şunu duydum, bu duruma karşı diyordu ki  korkarım bu olacak ve Erdoğan bir daha Cumhur Başkanı seçilecek, bende diyorum ki eğer bu olursa Varsın Erdoğan Cumhur Başkanı olsun, CHP’nin ne Kürt meselesinde ne de İktidar için bir Projesini hiç görmedim, gündem olacak bir projeleri olmadığı için, gündemi hep İktidar belirliyor.

 

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER