Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Şanlıurfa’da 30 ceylan doğaya salındı

Şanlıurfa’da 30 ceylan, Kızılkuyu Ceylan Üretme İstasyonu’ndan doğaya salınarak doğal yaşamın korunmasına katkı sağlandı.

Şanlıurfa'da 30 ceylan, Kızılkuyu

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Kızılkuyu Ceylan Üretme İstasyonu’nda düzenlenen program kapsamında 30 ceylanın doğaya salındığı etkinliğe katıldı.

Vali Şıldak, Şanlıurfa’da ceylan üretimi ve doğal yaşamın korunmasına yönelik çalışmaların başarılı bir şekilde devam ettiğini belirtti. İstasyonu inceleyerek yetkililerden bilgi alan Vali Şıldak, bölgede toplam 2 binin üzerinde Urfa ceylanının barındığını ve bu yıl üretim açısından oldukça verimli bir dönem geçirildiğini vurguladı.

Vali Şıldak, “Bu yıl 175 ceylan yavrusu doğdu ve bu, önceki yıllara göre büyük bir başarı. Şu anda doğada 434, üretme istasyonunda ise 459 ceylanımız bulunuyor” dedi. Ayrıca, istasyonda yetiştirilen ceylanların bir kısmının Cudi Dağı’na gönderildiğini ve doğal popülasyonun burada da devam ettiğini ifade etti.

Doğaya salınan ceylanlar, bölgenin ekosistemine katkı sağlarken, Vali Şıldak devlet kurumlarının bu konuda yürüttüğü çalışmaları överek emeği geçen personeli tebrik etti.