Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yatırım ve İstihdam ödül Töreni Gerçekleştirildi

Batman Valiliği himayesinde Batman Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞ-KUR) tarafından düzenlenen ‘Yatırım ve İstihdam ödülleri’ programı kapsamında 2024 yılında Batman’da 34 firma yapmış oldukları yatırım ve istihdamdan dolayı ödüllendirdi.

Batman Valiliği himayesinde Batman

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören açılış konuşmaları ile devam etti.

Necat Nasıroğlu Külliyesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen törende, yatırımcılara hitap eden Vali Ekrem Canalp, Batman’da her hafta 450 kişinin 18 yaşına bastığını belirterek, devlet olarak bu 450 kişiyi istihdam edecek bir kapasiteyi yaratmaları gerektiğinin altını çizdi.

Batman’ın tarım ve turizm sektörünün yanı sıra hizmet sektörünün de bu 450 kişiyi istihdam edecek bir kapasiteye sahip olmadığının belirten Vali Canalp, bu alanlarda hayata geçirdikleri projelerinin de bu talebi karşılamadığını belirtti.

Konuşmaların ardından istihdama yönelik, İŞKUR, Sosyal Yardımlaşma Vakfı ve TEKSİAD Şubesi arasında, vakfın yardımlarından yararlanan dar gelirli ailelerin 18-35 yaş aralığındaki bireyleri tekstil başta olmak üzere bazı sektörlerde istihdam edilmesini sağlayan “Merhem Projesi” iş birliği protokolü imza töreni gerçekleştirildi.

Vali Canalp, “İstihdamı ortaya kayabilmeniz için mutlaka ve mutlaka üretken bir ekonomiye sahip olmanız gerekiyor. Sizin üretken ekonomimiz ne kadar büyük olursa ve bunu ne kadar geniş tutarsanız, hizmetler sektörünüz de bununla beraber dalga dalga gelişir ve büyür. Yoğun bir şekilde istihdam sağlar. Bunu Batman’da nasıl sağlarsınız? Bunun tek bir cevabı var. O da sanayidir.

Batman’ın güçlü geleceğini inşa edebilmemiz için Batman’da olmazsa olmaz olan sektör sanayidir. İki yıl önce bu tespitlerden yola çıktık. Batman’da üç yeni Organize Sanayi, iki küçük sanayi sitesi, iki lojistik kent ve yeni sera kentler hayata geçireceğiz. Bunu gerçekleştirdiğimiz zaman kısa vadede 65 bin kişi, uzun vadede de 100 bin kişiyi aşkın istihdam edilmesi sağlanacak.” dedi.

Konuşmaların ardından, Batman’da; kadın, engelli ve dezavantajlı grupta yer alan vatandaşları istihdam eden ve yüksek teknolojili ürün üretimini sağlayan istihdam şampiyonu firmalar ödüllendirildi.