Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Önceliğimiz insanları kanser etmeyecek yöntemlerin üzerine gitmektir

Batman Valisi Ekrem Canalp, Batman’da kanser hastaları için hastane yapmanın yanında insanları kanserden koruma yöntemlerin üzerine gitmek olduğunu söyledi.

Batman Valisi Ekrem Canalp,

Aile Sağlı Merkezi’nin temeli atma töreninde konuşan Vali Canalp, eğer kanser hastaları varsa, onları tedavi etmek için kanser hastanesine ihtiyaç olduğunu ifade ederek şunları söyledi.

“Bizim temel önceliğimiz insanları kanser etmeyecek çareleri, yolları, yöntemleri üzerine gitmektir. Yani temel amacımız kamu sağlığını korumaktır.  Bu çerçevede en önemli husus iki tanedir. Bir tanesi temiz su, ikincisi ise temiz havadır.

Batman’ın ve Batmanlıların hem nitelikli hem kaliteli hem temiz sular içebilmesi için de Silvan barajından, Garzan barajından su temin etme projesini hayata geçiriyoruz. Bu projelerle beraber iki arıtma tesisini kurup, Batman nüfusunun %90’ına dağların en temiz suyunu içirmeye kavuşmuş olacağız. İkincisi de hava kalitesidir.

Batmanımızda son dönem kamu gündeminde hava kalitesi ile ilgili konular gündeme gelmektedir. Hava kalitesini bozan belli unsurlar vardır. Bunlardan bir tanesi anız yangınıdır. Batman’da anız yangınları olduğu sürece bu olay böyle devam edecektir.

Geçmiş yıllarda bu durum daha kötüydü ama son dönemlerde yapmış olduğunuz mücadele ile birlikte anız yangınları konusunda büyük bir mesafe almış durumdayız. Bir anız yangını olduğu zaman tüm kurumlarımızı seferber ediyoruz. Ayrıca anıza yol açan vatandaşlarımıza da cezayı müeyyideleri uyguluyoruz. Çünkü siz anızları yaktığınız zaman kamu sağlığını bozuyorsunuz.

Bizim buna müsaade etmemiz mümkün değildir. Yapılması gereken şey nedir? Çiftçilerimiz anızı tarlada bırakmayacak. Yani biçerdöver operatörüne dönüm başına 4 lira fazla para vererek sapı en alttan biçmesini yaparak, bunun önüne geçmiş olacağız.

Dönüm başına 4 lira verdiği zaman biçer operatörleri başından değil dibinden anızları hasat etmeyi kabul ediyorlar. En üstten kesiliyorsa da çiftçilerimiz sapları biçen makinelerle toplayıp, paketleyip vatandaşlarımızın kullanımına sunmalıdır. Yani anızları yakmak asla çözüm olmaz. Tarımsal anlamda da ve kamu sağlığı anlamında zararlıdır.

Batman’ın hava kalitesini bozan başka etken ise kullanılan kömürlerdir vatandaşları kömüre bağımlı halde ısınmak sorunu devam ederse hava kirliliği artıyor bu nedenle her yıl belli sayılı mahallemize doğalgazı getirmeye devam edeceğiz.”