Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

BATI RAMAN ORMANI TEMLİZLENDİ

Batman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, 81 İlde eş zamanlı olarak başlatılan ‘Ormanlar için el ele’ etkinliği kapsamında Batman Üniversitesi Batı Raman Kampüsündeki ormanlık alanlarda geniş çaplı temizlik yaptı.

Batman Gençlik ve Spor

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığının iş birliğiyle doğayı korumak ve çevre bilincini artırmak amacıyla Türkiye genelinde yapılan ‘Ormanlar İçin el ele’ etkinliği Batman’da da geniş bir katılım ile gerçekleştirildi.

Batı Raman’da yapılan Ormanlar İçin el ele’ etkinliğine Batman Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Şafi Özperk, Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Aydın, Batman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Faruk Ertuğrul, Orman İşletme İl Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, STK temsilcileri, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Personelleri, Antrenörler, Gençlik Liderleri, Gönüllü Gençler, sporcular ve duyarlı vatandaşlar katılım sağladı.

Batı Raman Orman alanında yapılan Ormanlar için el ele’ etkinliğinde konuşan Batman Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Şafi Özperk; “Ormanlar bizim değil, gelecek nesillere aktarmak için bize bırakılan bir emanettir” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü; “Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile Tarım ve Orman Bakanlığımızın iş birliğiyle ‘Ormanlar için el ele’ etkinliğimiz 81 ilde eş zamanlı olarak yapıldı. Etkinliğimizin ana hedefi ise gençlerin çevreye duyarlılığını artırarak sürdürülebilir bir çevre bilinci oluşturmak ve orman yangınlarına karşı farkındalık yaratmaktır. Batman olarak destekçilerimizle güzel bir etkinliğe imza attık. Önemli olan ormanlarımızı daha yaşanabilir bir hale getirmek ve gelecek nesillere en iyi bir şekilde bırakabilmektir.”

“ORMANLAR OKSİGJEN KAYNAĞIMIZDIR”

‘Ormanlar bizim oksijen kaynağımızdır’ diyen Batman Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Şafi Özperk; “Dünyamız için oksijen kaynağı olan ormanlar aynı zamanda iklim üzerinde düzenleyici etkiye sahiptir. Sadece bulundukları bölgenin havasını temizlemez, aynı zamanda bol yağış almasını da sağlarlar. Ayrıca ormanlardaki ağaçların kökleri toprağı tutarak erozyon, heyelan, doğal afet ve sel baskınlarını önler. Özellikle günümüzde insanların dinlenmesi, eğlenmesi, sportif faaliyetlerde bulunabilmesi, psikolojik olarak rahatlaması yönleriyle ormanlar rekreasyonel alan kaynaklarımızdır. Ağaç olan yerde su olur, su olan yerde canlılar çoğalır. Ormanlarımız çöpümüzü atacağımız yerler değildir. Çünkü ağaç olmayan yerde yaşamda olmaz. Onun için hep birlikte ‘Ormanlarımız için el ele’ deyip, yeni orman alanlarına da bol bol fidan dikmeli ve temiz bırakmalıyız” diye konuştu.