Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bakan Şimşek, Gercüş’te festivale katıldı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gercüş ilçesinde düzenlenen  Gercüş Bağ Bozumu ve Gastronomi Festivaline katıldı.

Hazine ve Maliye Bakanı

Batman Valiliği himayelerinde, Gercüş Kaymakamlığı, Gercüş Belediyesi, Batman İl Özel İdaresi ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün destek ve koordinasyonunda Gercüş ilçesinde bu yıl üçüncüsü düzenlenen ve gelenekselleşen “Gercüş Bağ Bozumu ve Gastronomi Festivaline yoğun katılım oldu.

Festival alanında Vali Ekrem Canalp, Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu ve protokol üyeleri ile vatandaşlar tarafından karşılanan  Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ilçenin yöresel ürünü olan cevizli sucuktan yapılan kurdeleyi keserek, festivalin açılışını gerçekleştirdi.

Daha sonra Bakan Şimşek, Vali Canalp ve protokol üyeleri ile birlikte festival alanında kurulan yöresel el sanatları, tarımsal ürünler ve yöresel yemeklerin sergilendiği stantları ziyaret ederek, ürünleri tattı, vatandaşlarla ve üreticilerle bir süre sohbet edip, üreticilerden ürünler hakkında bilgi aldı.

Stantların gezilmesinin ardından Bakan Şimşek ve Vali Canalp, ilçe girişinde bulunan bir üzüm bağında düzenlenen üzüm hasadı etkinliğine katıldı.

Festival programına; Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Zekeriya Kaya, Vali Yardımcıları Murtaza Ersöz ve Mustafa Caner Culukar, Gercüş Kaymakamı Muhammed Öztaş, Gercüş Belediye Başkanı Gündüz Günaydın, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, kamu  kurum müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.