Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çok Dilli Kreş Törenle Açıldı

Batman Belediyesi okul öncesi çocuklar için kendi anadillerinde eğitim görecekleri “Beybûn Çok Dilli Kreş”i törenle hizmete açtı.

Batman Belediyesi okul öncesi

Batman Belediyesi tarafından bir süredir Belkent bünyesinde çalışmaları sürdürülen “Beybûn Çok Dilli Kreş”in açılışı Batman Belediyesi başkanı Gülistan Sönük, Belediye Başkan Yardımcısı Çiğdem Sevim Demir, belediye meclis üyeleri, eğitmenler, ebeveynler ve çocukların katılımıyla gerçekleşti. Kreşin açılış törenine yurttaşlar da ilgi gösterdi.

Her çocuğun kendi anadilinde okul öncesi eğitim göreceği BeyBûn Çok Dilli Kreş’in Batman Belediyesi’nin önemli hizmetlerinden biri olduğunu belirten başkan konuşmasında, “Biz de bu amaçla bu kreşi Kürtçe bir isimle Beybûn adıyla açtık. Burada hem Kürtçe hem de diğer dillerde okulumuz çok dilli olarak eğitim verecektir. Her çocuk kendi anadiliyle burada bu eğitim imkanından faydalanacak. Beybûn’un amacına ulaşacağına, buradaki çalışmaların başarıyla yürütüleceğine, dilimize ve kültürümüze çok daha fazla sahip çıkacağımıza inanıyoruz. Bu bizim bu alandaki ilk kreş hizmetimiz, bunun devamı da olacak. Mahallelerde ihtiyaca göre kreş hizmetlerimiz devam edecek. Şimdiden açılışını yapacağımız Beybun’un tüm çocuklara kutlu, hepimize de hayırlara vesile olmasını, burada bu çalışmayı sürdürecek tüm arkadaşlarımıza da başarılar diliyoruz” dedi.

Yüksel Kapuci