Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
M.Sait Temel

İsrail’in savaşı Şiilerle mi Müslümanlarla mı?

Bu başlığı iki nedenden dolayı kullandım. Bir; İsrail Şii Liderleri öldürünce özellikle Suni mezhebine bağlı Tarikat, Cemaat, Parti ve Örgütler bayram yaptılar. 

   İki; Hep söylüyorum İsrail Filistin savaşı bir din savaşı değil, toprak savaşıdır, İsrail Filistin topraklarını dışardan getirdiği Yahudileri yerleştiriyor.

  Orta Doğuyu iyi bilen kişiler şunu da iyi bilirler, İsrail Orta Doğuda Arap olmayan her kesle dost olmak ister, Arap ülkelerindeki her hangi bir başkaldırıda karışıklık çıkarmaya çalışır, kendinden başkasına faydası olmaz.

   Şimdi Şiiler ve İsrail ilişkisine dönersek, 1980 yılındaki İslam devrimine kadar İsrail Türkiye gibi Şahın İran’ı ile arası gayet iyi idi. Ancak İran’ın yeni sahipleri birden 180 derce dönüş yaptılar ABD büyük Şeytan İsrail’i yok ederiz, haritadan sileriz   gibi laflar  üstünde politikalarını inşa ettiler.

   İran kendi ülkesinde yaptığı devrimle durmadı, açıkça devrimi ihraç ederiz yoluna girdiler, buda Ülkelerinde azımsanmayacak sayıda Şii bulunan Arapları ürktü.

    Irakla sekiz sene süren savaş,  Saddam’ın devrilmesinden Sonra, yüzde altmış oranında Şii nüfusa sahip  Irakı’n içine girdi, şu an sayıları üç yüz bini bulan “Eşdi Şabi” adındaki bir milis ordusunu kurdu, bunlar şimdi insanlığın yüz karasıdır.

    Yenmendeki Şii Husileri silahlandırıp, orada yıllarca devam eden iç savaşı körükledi.

   Lübnan’da Şii emel gurubu içinde Çıkarıp silahlandırdığı Hizbullah’ı modern silahlarla donattı.

   Suriye de Bışar rejiminin devrilmemesi için oraya yerleştirdiği  on binlerce Şii milis gücü.

    İran bu politikayı hep İsrail ve ABD karşıtlığı üstünde yükselti, şu da bir gerçek Hizbullah geçmişte Lübnan’da İsrail’e zor günler yaşattı.

   Burada Araplarında çok canı  yandı, Özellikle Suni liderliğine Oynayan Suudi Arabistan’la çok sorun yaşadı,  Suud kralları ABD yi İran’la savaştırmak istediler, onlar başaramadı,  Ama İsrail bunu başaracak gibi, ben şahsen 5 Kasım ABD seçimlerinden  sonra  bir şeylerin olacağını düşünüyorum.

   Son olarak şunu söylesem yerinde mi olur bilmem, İran birbirlerine düşman olan İsrail ve Arapları kendi karşıtlığı üstünde yan yana getirdi.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER