Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÖZGÜRLÜK YÜRÜYÜŞÜMÜZÜ SÜRDÜRÜYORUZ

Halkların Demokrasi ve Eşitlik

Halkların Demokrasi ve Eşitlik Partisi (DEM Parti) Batman İl Eş Başkanlığı, önünde yapılan açıklamada Oduncu,” Kürt sorununda demokratik çözüm şiarıyla yeni bir aşamaya taşıdığımız büyük özgürlük yürüyüşümüzü sürdürüyoruz” dedi.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İl binası önünde yapılan açıklamadan önce gerginlik yaşandı. Polis ile parti temsilcileri ile yapılan uzun süreli müzakereden sonra basın açıklaması gerçekleştirildi.  

Açıklamaya DEM Parti Batman Milletvekili Zeynep Oduncu,  DEM Parti İl Eş Başkanları Mustafa Mesut Tekik ve Songül Korkmaz, DBP-HDP il yönetimleri, Barış Anneleri ve kalabalık bir kitle katıldı.

Basın açıklamasını okuyan DEM Parti Batman Milletvekili Zeynep Oduncu, “ Kürt halkının statüsü ve temel haklarından yoksun bırakmayı hedefleyen komplonun arka planında uluslar arası bir konsensüs yer aldı. Orta Doğuyu yeniden dizayn etmek isteyen bu konsensüs 9 Ekimde yeni bir müdahale süreci başlattı.  Demokratik çözüm ve kalıcı barış adına gelişen tarihi fırsatların önü tıkatıldı. Kürt sorununda demokratik çözüm şiarıyla yeni bir aşamaya taşıdığımız büyük özgürlük yürüyüşümüzü sürdürüyoruz. 13 Ekim günü Amed’te gerçekleşecek olan büyük özgürlük mitingimiz de bu sürecin önemli adımlarından biri olacaktır” dedi.

Aytekin Dal