Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Batman Halk Lokantası’nda 100 TL, İstanbul Kent Lokantası’nda 40 TL

Batman Belediyesine ait Halk

Batman Belediyesine ait Halk Lokantalarında fiyatların yüksek olmasından dolayı vatandaşlardan indirim talebi geldi. Şehir merkezinde her gün bir yenisi açılan Halk Lokantaları fiyat beklentisini karşılamazken, fiyatlar esnaf lokantası ile aynı oldu.

Batman Belediyesine ait halk lokantasında 3 çeşit Yemek 100 TL’ye satılırken, Diyarbakır’da 4 çeşit yemek 70 TL, İstanbul İBB’ye ait Kent Lokantalarında ise 4 çeşit yemek 40 TL’ye satılıyor. Vatandaşlar, belediyenin aynı menüsünü esnaf lokantasında da 100 TL’ye yiyebiliyor.
Batman Belediyesi Halk Lokantasında 100 TL’lik menüde Pilav, Ana Yemek, Salata, su ve ekmek bulunurken, İBB Kent Lokantasında 40 TL’ye satılan günün menüsünde ise; Çorba, Ana Yemek, Pilav-Makarna, Cacık-Yoğurt-Meyve, Su ve Ekmek yer alırdı.

“3 Çeşit için 100 TL Çok Yüksek”

Batman Belediyesi Belkent şirketinden halk lokantalarında fiyatların düşürmesini talep eden Batmanlı vatandaşlar, “Diyarbakır BB halk lokantasında 4 çeşit yemeği 70 TL’ye İstanbul büyükşehir belediyesi ise Kent Lokantasında 4 çeşit yemeği vatandaşlarına 40 TL’ye satarken Batman Belediyesinin 3 çeşit yemeği 100 TL’ye satmasını doğru bulmuyoruz. Bununla ilgili fiyatların tekrar güncellenmesini ve 3 çeşit yemek için en fazla 30-35 lira fiyat belirlenmesini istiyoruz” dedi.

“Hemen fiyatın düşürülmesini istiyoruz”

Esnaf lokantasında da aynı fiyata yemek yiyebileceklerini ifade eden vatandaşlar, “Belediyenin halk lokantasında kar düşünmeden uygun bir fiyat belirlemesi gerekirdi. Halk lokantasında 100 TL’ye yediğimiz yemeği esnaf lokantasında da yiyebiliriz. Dört çeşit yemeği 40 lira vatandaşa ulaştıran bir belediye varsa, Batman belediyesi de bunu yapabilir. Belediye yerel seçimlerde ‘Belediyeyi halkla birlikte yöneteceğiz’ diye sloganları vardı. Halk olarak hemen fiyatın düşürülmesini istiyoruz” diye konuştu.

Nametullah Binay